Tse Sudan'a Yükleme Öncesi Gözetim Hizmeti Verecek

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsünün (TSE), 1 Mayıs'tan itibaren Sudan'a gıda ürünleri, kimyasal ürünler, yapı malzemeleri, otomotiv aksesuarları,...

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsünün (TSE), 1 Mayıs'tan itibaren Sudan'a gıda ürünleri, kimyasal ürünler, yapı malzemeleri, otomotiv aksesuarları, tekstil ürünleri, oyuncaklar, hayvan yemleri, elektrik ve elektronik ürünler kapsamında yükleme öncesi gözetim faaliyetleri hizmeti vereceği bildirildi.

TSE'den yapılan açıklamaya göre, TSE ile Sudan Standartlar ve Metroloji Teşkilatı (SSMO) arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında Yükleme Öncesi İnceleme Uygulama Programı'nın hayata geçirilmesi için Muayene ve Gözetim Merkezi Başkanı Hüseyin Alper Türedi başkanlığında bir heyet 27-30 Mart'ta Sudan’a gitti.

TSE heyeti, yükleme öncesi inceleme kapsamının genişletilerek faaliyete geçirilmesi için SSMO ile müzakerelerde bulundu. Görüşmelerde, TSE’nin 1 Mayıs itibarıyla gıda ürünleri, kimyasal ürünler, yapı malzemeleri, otomotiv aksesuarları, tekstil ürünleri, oyuncaklar, hayvan yemleri, elektrik ve elektronik ürünler kapsamında yükleme öncesi gözetim faaliyetlerine başlaması karara bağlandı.

Ayrıca TSE, tarım makineleri ve teçhizatı kapsamında da Sudan’ın yaptığı ithalatta yetkili tek kuruluş oldu.

Sonraki Haber