TÜİK verileri tabloyu gözler önüne serdi: Bir olumsuz rekor daha kırıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 8, daire sayısı yüzde 3,8 ve yüzölçümü yüzde 4,7 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı üçüncü çeyrek Yapı İzin İstatistikleri verisini açıkladı.

Buna göre, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 8, daire sayısı yüzde 3,8 ve yüzölçümü yüzde 4,7 azaldı.

TOPLAM YÜZÖLÇÜMÜN YÜZDE 51,7'Sİ KONUT ALANI OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Belediyeler tarafından 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 31,8 milyon metrekare iken; bunun 16,4 milyon metrekaresi konut, 9 milyon metrekaresi konut dışı ve 6,4 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.

 EN YÜKSEK YÜZÖLÇÜM PAYI İKİ VE DAHA FAZLA DAİRELİ BİNALARIN OLDU

Belediyeler tarafından 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçüm payına 20,1 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 3,0 milyon metrekare ile sanayi binaları ve depolar izledi.

YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VERİLEN YAPILARIN YÜZÖLÇÜMÜ AZALDI

Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların bina sayısı yüzde 3,7 artarken, daire sayısı yüzde 0,8 ve yüzölçümü yüzde 2,8 azaldı.

 TOPLAM YÜZÖLÇÜMÜN YÜZDE 58,2'Sİ KONUT ALANI OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Belediyeler tarafından 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların toplam yüzölçümü 27,5 milyon metrekare iken; bunun 16,0 milyon metrekaresi konut, 6,0 milyon metrekaresi konut dışı ve 5,5 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.

Sonraki Haber