Fransa'da skandal olay! iki Türk genç kıza polis şiddeti

Son zamanlarda müslümanlara yönelik saldırıların olduğu ülkede, iki Türk genç kızın polis şiddetine ve ayrımcılığına maruz kaldığı belirtiliyor.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron öncülüğünde, Müslüman Fransızların hedefe konulduğu ülkede, polisin camilere ve Müslümanlara ait derneklere yaptığı baskınlarla, yabancı kökenli vatandaşlara yönelik ayrımcı ve şiddet içeren tutumunda da artış görülüyor.

Fransa'nın Grand-Est bölgesine bağlı Charleville Meziers semtinde yaşayan iki Türk genç kız, polis şiddetine maruz kalan yabancı kökenli vatandaşlardan sadece birkaçı.

Genç kızlardan Hatice Bayezit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Ekim Pazar günü akşama doğru kuzeni Sevim Kocatürk ile yemeğe çıktıkları sırada polisin kendilerini trafik kontrolü için durdurduğunu ifade etti.

Polisin kimlik kartlarını istediğini ancak kimlikleri üzerlerinde olmadığı için aradıkları Sevim Kocatürk'ün annesinin kimlikler ve aracın evraklarını getirdiğini aktaran Bayezit, polisin kendi kimlik kartının fotoğrafını çektiğini, kuzeninin kimliğini görünce ise "Ben bu aileyi tanıyorum." diyerek Sevim'in erkek kardeşinden bahsetmeye başladığını söyledi.

Duramayan TIR ortalığı savaş alanına çevirdi