İşte Cumhuriyetin 100'üncü yılında utandıran asgari ücret gerçeği

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), Asgari Ücret 2024 Araştırması'nı yayımladı. DİSK-AR'ın araştırması, ülkede asgari ücret ve asgari ücrete yakın bir oranda çalışanların oranının yüzde 50’lerde olduğunu ortaya koydu.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Bugün yapılması beklenen ve Türkiye'deki tüm çalışanları ilgilendiren kritik toplantının ertelendiği öğrenilmişti. için geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 11 Aralık'ta gerçekleştirecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını açıkladı. Daha önce ilk toplantının bugün yapılacağı bildirilmişti. 11 Aralık'ta  başlayacak olan pazarlık görüşmelerinde kasım enflasyonu belirleyici olacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Temmuz ayından bu yana geçen 4 aylık dönemde enflasyon yüzde 29.4 olarak gerçekleşmişti. Kasım ayı enflasyonu yüzde 3 civarında açıklanırsa aralık ayı için de benzer bir rakam tahmini yapılarak 6 aylık enflasyon için en az yüzde 37.3 rakamı gündeme gelmesi bekleniyor.

 Ancak Türkiye 2024 yılı zamlı asgari ücretin ne kadar olacağını tartışırken Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında utandıran asgari ücret araştırması geldi... Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), Asgari Ücret 2024 Araştırması'nı yayımladı ve Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri içinde en düşük asgari ücrete sahip beşinci ülke olduğu belirtildi.

4,5 milyon liralık yolsuzluk iddiası sonrası tüm öğretmenlere çağrı