İşte yılın en iyi fotoğrafları

125 ülkeden 4 bin 315 fotoğrafçının katıldığı ve 74 bin 470 fotoğrafın yarıştığı ''Yılın Basın Fotoğrafları'' (World Press Photo Awards) yarışmasında kazananlar belli oldu.

Galerinin tamamı için tıklayınız

SALGININ YAŞATTIĞI TÜM DUYGULAR AYNI KAREDE
Beş aylık tedavisinin ardından şeffaf bir  “kucaklama perdesi” ile hemşiresiyle lk kez kucaklaşan 85 yaşındaki Brezilyalı bir kadının “sevgi ve şefkat”ı sembolize ettiği fotoğraf yılın en iyi basın fotoğrafı seçildi. Küresel salgını tasvir eden bir  fotoğrafın seçimi, 360 binden  Brezilya’da olmak üzere, 3 milyonu aşkın kişinin yaşamını yitirmesine neden olan pandeminin hakim olduğu bir yılda neredeyse  kaçınılmazdı.

Dünya Basın Fotoğrafları Vakfı’nın jüri üyesi Kevin WY Lee, "Covid-19'un bu ikonik görüntüsü, savunmasızlık, kayıp ve ayrılık, ölüm, ama daha da önemlisi hayata meydan okumayı anlatıyor. Salgının yaşattığı duyguların hepsi bir anda toplanıyor.  Resme yeterince uzun süre bakarsanız, uçmanın ve umudun sembolü olan kanatlar görürsünüz” ifadelerini kullandı.

Nissen tarafından Danimarka gazetesi Politiken için çekilen fotoğraf, prestijli yarışmanın “Genel Haberler” kategorisinde de birincilik ödülünü kazandı. Nissen, “Bu görüntünün ana mesajı empatidir. Sevgi ve şefkattir "dedi.

Fotoğraf: Mads Nissen/Politiken/Panos Pictures/World Press Photo 2021

Alina Boz havuz kenarında pozunu paylaştı