Tanklar ve zırhlı askeri araçlar hazır ! Afrin için bekliyorlar

Sınıra sevkedilen tank ve zırhlı araçlar Afrin operasyon için hazır kıta bekliyor.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Hatay'da askeri hareketlilik sürüyor. Tanklar ve zırhlı askeri araçlar sınırda hazır kıta beklerken, PYD paniğe kapıldı. Sivillere 'Afrin'i terk etmeyin baskısı yapan örgüt, aynı zamanda Münbiç'teki unsurlarını harekete geçirdi. Örgüt, Afrin üzerindeki TSK baskısını azaltmak için Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığı başlattı. PYD/PKK, Münbiç’teki ikinci yığınağını ise rejim bölgesi üzerinden Afrin’e takviye göndermek için yaptı.

Hatay'ın Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan birlikleri sevk edilmek üzere gelen tank ve zırhlı askeri araçlar, olası bir Afrin operasyonu için bekliyorlar. Araçların birliklere teslim edilmesinin ardından askerler manevra hareketlerinde bulunarak test ettiler. Dün geceden bu yana etkili olan yağışlar sebebiyle bölgeye gelen tank ve askeri araçların üstleri örtülerek, gelecek emirleri beklemeye başladılar.

Türkiye'nin hudut güvenliğini sağlamak ve sınır hattını terör örgütlerinden temizlemek amacıyla yapılması düşünülen Afrin operasyonu kapsamında Hatay'ın sınır ilçeleri Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı'daki birliklere askeri araç ve personel takviyesinin devam etmesi bekleniyor.

İstanbul'da yine park yeri kavgası: Ortalık savaş alanına döndü