Türkiye'nin cennetinden kötü kokular yükseliyor

Antalya'nın doğa harikalarından 2 şelalesi olan Düden Çayı'nda, geçen yıl binlerce balık ölümüne neden olan bulanıklık ve kötü koku yeniden ortaya çıktı. Çay kenarındaki işletmeciler, temmuz başından bu yana 2 kez 3-4 gün süren kokuyla birlikte suyun yine bulanıklaştığını açıkladı.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Düden Çayı, Antalya'da 2 büyük karstik su kaynağı Kırkgöz ve Pınarbaşı ile beslenip, Bıyıklı Düden'i içinde kaybolup, 14 kilometre yer altında devam ederek Varsak Düdeni'nde ortaya çıkıyor ve tekrar yer altına girip 15 metreden dökülen Yukarı Düden Şelalesi'nin de olduğu alanda yüzeye çıkıyor. Kepez ve Muratpaşa ilçeleri üzerinden devam eden çay, Karpuzkaldıran bölgesinde 40 metre yükseklikteki Aşağı Düden Şelalesi ile Akdeniz'e dökülüyor. 

Kepez ve Muratpaşa ilçeleri sınırında doğa harikası 2 şelaleyi de oluşturan Düden Çayı'nda geçen yıl ocak ayının 2'nci haftasında, ilk olarak Yukarı Düden Şelalesi bölgesinde suda aşırı koku ve köpüklenmeyle binlerce balık ölümü yaşandı. Kimyasal atıkların karıştığı belirlenen Düden Çayı'ndaki kirlilikle ilgili Yukarı Düden bölgesinde işletmeciler son aylarda bazı günlerde keskin kötü koku ve suda bulanıklık olaylarının yeniden ortaya çıktığından şikayet etti.

100 bin TL maaş veriyorlar, kimse bu işi istemiyor: ''Vasıfsız biri bu parayı kazanabilir''