3. köprü şantiyesi sular altında

Beykoz Riva'da 3.köprü şantiyesini su bastı.

Beykoz'daki Riva Deresi, Ömerli Barajı'nın açılması ve yağışların etkisiyle taştı. Çok sayıda balıkçı teknesi denize sürüklendi. Beykoz Riva yolu üzerinde bulunan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. köprü şantiye alanı sular altında kaldı. Duruma tepki gösteren vatandalar, her sene bunu yaşadıklarını söyledi.

Çevredeki vatandaşlar 3. köprü şantiyesi nedeniyle yataktaki kapatılmalar nedeniyle taşkının meydana geldiğini öne sürdü.

Bu arada Riva deresinin taşmasının ardından derenin denizle birleştiği yerde suyun rengi değişti. Sahilde şiddetli rüzgar ve dalgalar da etkili olunca deniz çamurun rengini aldı. Riva sahili mavilikten kahverengiye döndü.

Duruma tepki gösteren bir vatandaş, "Köprü çalışmasından dolayı burayı doldurdular. Dere yukarıya doğru şişti. Tekneler bir bir denize gitmeye başladı. Ömerli Barajı'nı yağmurdan dolayı saldılar. Kimseye haber verilmedi. Barajdan gelen su bu. Yağmur suyu normalde yavaş yavaş iniyordu denize. Her sene bu baraj sorun çıkıyor burada." diye konuştu.

Sağanak yağmur sonrası işçilerin kaldığı konteynerler, iş makineleri ve diğer kullanılan malzemeler biriken sudan etkilendi. Su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Ekipler şantiye alanındaki suyu tahliye çalışmalarına başladı.

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

Sonraki Haber