14 ilde Van provokasyonu operasyonu: Yüzlerce gözaltı var

Van'da meydana gelen olaylar başta olmak üzere 14 ilde terör örgütü adına kanunsuz sokak eylemleri yapan 340 şüpheli, eş zamanlı olarak düzenlenen "BOZDOĞAN-20" operasyonlarıyla yakalandı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alınmasının ardından başlayan olaylar pek çok ile yayılmıştı. Yüksek Seçim Kurlu, DEM Parti'nin itirazını oy çokluğuyla kabul ederek, Van'da mazbatayı DEM Partili Abdullah Zeydan'a verilmesine karar verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından, 'BOZDOĞAN-20' operasyonu ile ilgili açıklama yaptı.

Yerlikaya, Van'da meydana gelen olaylar başta olmak üzere 14 ilde bölücü terör örgütü adına kanunsuz sokak eylemleri yapan 340 şüphelinin, eş zamanlı operasyonla yakalandığını belirtti.

Şüphelilerin, Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa'da, terör örgütü adına çöp konteynerleri ve lastikler ile yol kapatarak havai fişek, taş, EYP ve molotofkokteyli ile kanunsuz sokak eylemleri yaptıkları belirlendi.

Ayrıca şüphelilerin, güvenlik güçlerine yönelik taşlı saldırıda bulundukları ve uyarılara rağmen dağılmayarak mukavemet gösterdikleri, bölücü terör örgütünü övücü slogan attıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüt içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet gösterdikleri, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

"Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek"

Terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacaklarını vurgulayan Yerlikaya, "Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi

Sonraki Haber