16 yaşındaki Sıla'nın katilinin cezası belli oldu

Giresun'da, eski nişanlısı Sıla Ş.'yi (16) boğazını keserek öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Son sözleri sorulan cani, ''İbretialem olsun' diye asılmaya razıyım. Ölümü hak ediyorum'' dedi.

Ankara'da bir şirkette çalışan Hüseyin Can G. (21), 16 Şubat'ta geldiği Erikliman köyünde eski nişanlısı Sıla Ş. ile tartıştı. Nişan atma meselesi ve ailenin tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasından dolayı çıkan tartışmada G., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla genç kızın boğazını kesti. Sıla, kanlar içinde yerde kalırken, G. kaçtı. Bu anlara tanık olan ve o dönem işitme ile konuşma engeli bulunan babaanne, durumu güçlükle komşularına ifade edip, yardım istedi. Komşuların ihbarıyla adrese gelen sağlık ekibi, Sıla Ş.’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Kaçmaya çalışırken yakalanan G. ise tutuklandı.

Sıla Ş.'ü daha önce kaçıran ve 'cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla yargılanması süren Hüseyin Can G. hakkında, 'tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Giresun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına G., tutuklu bulunduğu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmada Sıla Ş.'nin ailesi ile taraf avukatları da hazır bulundu. 

Mahkeme heyeti Hüseyin Can G.’ye 'kasten öldürme’ suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezası verdi. Mahkeme heyeti cezada indirim de uygulamadı.

'ASILMAYA RAZIYIM'

Karar öncesi son savunmasında G., "Çok pişmanım. Yaptığım namussuzluk; 'ibretialem olsun' diye asılmaya da razıyım. Ölümü hak ediyorum” dedi.

G.’nin 'cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla yargılandığı dava ise devam ediyor.

Sonraki Haber