3 kadının katilinin kızı sevgilisi tarafından öldürüldü

Manisa'da tartıştığı sevgilisi tarafından başından vurularak öldürülen genç kızın, babasının 2'si nikahlı eşi 3 kadını öldüren ve kendisini "ben kadın düşmanı mıyım" diyerek savunan caninin kızı olduğu ortaya çıktı.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, tartıştığı sevgilisi Z.Y. (28) tarafından otomobilinde tabancayla başından vurulan M.A. (24), ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Olayın ardından otomobiliyle kaçan Z.Y. ise bir süre sonra aynı tabancayı kalbine dayayıp, intihar etti. Öldürülen M.A.'ın babası N.A.'ın 2'si nikahlı eşi 3 kadını öldürdüğü ve cezaevinde olduğu öğrenildi.

Saruhanlı İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde sekreter olarak çalışan ve bir süre önce eşinden boşandığı öğrenilen M.A., Saruhanlı Adliyesi'nde mübaşir olarak çalışan sevgilisi Z.Y. ile dün saat 17.30 sıralarında, Cengiz Topel Mahallesi'ndeki bir arazide buluştu. Z.Y.'ın otomobilinde bir araya gelip, konuşan ikili arasında, iddiaya göre, tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Z.Y., tabancasını çıkarıp, M.A.'ı başından tabancayla vurdu. Ardından kendi otomobiliyle uzaklaştı. Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından M.A., Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. M.A., doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından kaçan Z.Y. ise yarım saat sonra Yılmaz Mahallesi Çöplük mevkisinde otomobilinde başından vurulmuş olarak ölü bulundu. Z.Y.'ın olayda kullandığı tabancayı kalbine dayayarak intihar ettiği belirlendi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Babası 2'si nikahlı olduğu 3 kadını öldürüp "ben kadın düşmanı mıyım" demişti

Öte yandan, M.A.'ın babası N.A.'ın, 38 yılda 2'si resmi nikahlı eşi, 1'i de birlikte yaşadığı kadını öldürdüğü öğrenildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan N.A.'ın cezaevinde olduğu belirtildi.

Türkiye'nin seri kadın katiliydi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, N.A. (58), 1 ay önce dini nikahla birlikte yaşamaya başladığı M.M.'yi (48) başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınıp, tutuklandı. N.A.'ın ilk eşini 38 yıl önce bıçakla, 2'nci eşini 19 yıl önce ütüyle öldürdüğü ortaya çıktı.

Olay, 30 Aralık saat 15.00 sıralarında Saruhanlı İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. Bağ direği imalatı yapan N.A., işletmesinin hemen bitişiğindeki evinde 1 ay önce dini nikahla yaşamaya başladığı M.M. ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Çıkan kavgada  N.A., iddiaya göre, sert bir cisimle başından yaraladığı M.M.'yi öldürdü. Havanın kararmasını bekleyen N.A., evine 30 metre mesafedeki metruk binanın girişinde çukur kazdı. Cesedi seyyar bağ direği aracıyla metruk eve taşıyan N.A., gömdüğü kadının üzerini toprakla örttü. Olayın yaşandığı sıralarda sesleri duyan çevredekilerin ihbarı üzerine, bölgeye gelen polis ekipleri, 21.00 sıralarında metruk evde geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan araştırmada polis, çukurda kadın cesedine ulaştı.

Başında darp izi bulunan ve öldürüldüğü anlaşılan kadının cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, dini nikahla birlikte yaşadığı N.A. gözaltına alındı. İfade işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen N.A. tutuklandı.

Şartlı tahliye edilmişti

N.A.'ın 1984 yılında ilk eşi E.N.A.'ı bıçaklayarak, 2003 yılında ise ikinci eşi F.N.A.'ı ütüyle yakarak öldürdüğü ortaya çıktı. N.A.'ın 2 yıl önce Covid-19 tedbirleri kapsamında şartlı tahliye edildiği, yaklaşık 1 ay önce de M.M. ile dini nikahlı yaşadığı öğrenildi. 

“Ben kadın düşmanı mıyım ?"

Mütalaanın ardından son savunmasını yapan N.A., “Benim yanıma yüzlerce kadın geldi gitti. Niye başımı belaya sokayım, daha cezamı bitirmemişim. Niye öldüreyim, ben kadın düşmanı mıyım? Akıl mantık işi değil öldürmek. Kadını öldürmek için herhangi bir sebebim yok. Benim suçum yok, beraatımı istiyorum” diye konuştu.

N.A.’ın son sözlerinin ardından mahkeme heyeti karar için ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti tarafından karar açıklandı. N.A.’a kadına karşı “Eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, iyi hal ve takdir indirimi de uygulanmadı.

Duruşmanın ardından M.M.’nin kızı G.Y. ve avukatı Yalçın Arcak açıklama yaptı.

Avukat Yalçın Arcak, “Bugün bir nebze olsun mutluyuz, bir nebze olsun içimize su serpildi. M.M. erkek şiddetine kurban giden bir caninin şiddetine kurban giden M.M. ablamız için bugün adaleti sağladık. Sanık en üst hadden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonundan çıktık. Sanık ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı ve hiçbir indirim uygulanmadan iyi hal indirimi uygulanmadan mahkeme bu cezayı verdi. Bizleri ve ailemizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, kadınlara, kadın cinayetlerini durduracağız platformu üyelerine teşekkür ediyoruz. 3 tane kadın öldüren kişi ‘Ben kadın düşmanı mıyım?’ diye mahkeme heyetine sordu. Otopsi raporu çok açıktı. M.M. işkenceye maruz kalmıştır ve mahkeme heyeti de işkence neticesiyle ölümden ceza verdi. Hiçbir indirim de yapmadı. Bu cani M.M.’yi öldürdükten sonra evinin bahçesine gömüyor ve gömdükten sonra da evin içine girip hiçbir şey olmamış gibi uyuyor. Tüm bunları yapmasına rağmen utanmadan sıkılmadan bize ben kadın düşmanı mıyım diye sordu. Biz de kendisine gerekenleri söyledik. Bu cani hemen hemen tüm kadın cinayetlerinde olduğu gibi kendisini kurtarmaya yönelik beyanlarda bulundu. Bir senaryo yazmış ve bu senaryoya kendisini inandırmış. Diğer dosyalarda olduğu gibi iftiralarda bulundu. ‘Haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’den yararlanmaya çalıştı fakat bunların hiçbirinden yararlanamadı ve en üst hadden ceza aldı” diye konuştu.

Sonraki Haber