Arkadaş cinayetinde ''büyü'' iddiası

Kocaeli'nde yaşanan cinayet olayıyla ilgili görülen duruşmaya tanığın verdiği sahte hoca, muska ve büyü bozma ifadeleri damgasını vurdu.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde E.Y.’ın (33), arkadaşı B.Y. (23) tarafından tabancayla vurularak öldürüldüğü olayın ilk duruşmasında tanık ifadeleriyle yeni detaylar ortaya çıktı. Duruşmada tanık olarak dinlenen E.Y.’ın eşi B.Y., kocasıyla aralarının bozuk olduğunu, B.Y.’un aracılığıyla İ.K. isimli sahte hocayla eşinin görüştüğünü anlattı.

İ.K. isimli sahte hocanın evlerinin bahçesine gelerek kendi koyduğu muskalarla büyü bozuyormuş gibi yaparak kendilerini kandırdığını fark ettiklerini belirten B.Y., eşinin bu sebeple İ.K.’yı ve aracı olan B.Y.’u darbettiğini söyledi.

Olay, 2023 yılının 2 Haziran günü sabah karşı Kartepe ilçesi Arslanbey Yeni Mahalle’de meydana geldi. E.Y., darbettiği B.Y. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından polis tarafından yakalanan B.Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. B.Y. hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

'İSTESEM KAFASINA DA ATEŞ EDERDİM'

Olayın ilk duruşması bugün Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık B.Y. ile taraf avukatları ve E.Y.’ın eşi B.Y. katıldı. Duruşmada dinlenen B.Y., "Aramızda uyuşturucu kaynaklı bir alacak- verecek mevzusu vardı. Önce ödeyemedim; sonra ödedim. Bu sebepten dolayı evime gelip beni darbetti. Elini beline attığını görmem üzerine toplamda 4 el yere doğru ateş ettim. Mermilerden biri sırtına gelmiş. İstesem kafasına da ateş ederdim; öldürmek istemedim. Ambulansı ve polisi ben aradım" ifadelerini kullandı.

TANIK EŞTEN SAHTE HOCA NEDENİYLE HUSUMET İDDİASI

Öldürülen E.Y.’ın eşi B.Y. de mahkemede tanık olarak dinlendi. B.Y., eşiyle sürekli tartışmaya başladıklarını, B.Y.’un aracılığıyla eşinin İ.K. isimli sahte hocayla görüştüklerini söyledi. B.Y., İ.K. isimli kişinin kendilerini kandırdığını evin bahçesinde gömülü muska olduğunu söylediğini, ancak muskayı hocanın kendisinin koyduğunu gördüklerini söyledi. Büyüyü bozmak için sözde hocanın kendisini yalnız şekilde dere kenarına götürmek istediğini eşine anlattığını söyleyen B.Y., "E.Y. sözde hocayı bulup darbetmiş. Hatta beni görüntülü arayarak, 'Bu muydu seni dereye götürmek isteyen?' diye gösterdi. Daha sonra polisler de gelmiş ancak hoca şikayetçi olmamış" diye konuştu.

Eşinin, sahte hocayı kendilerine yönlendirmesi sebebiyle B.Y.’u da darbettiğini B.Y., "Sözde hocanın ya bana zarar vereceğini ya da para koparacaklarını düşünüyordu. Hocayı da bu sebeple darbetti. Hocayı B.Y. tanıştırdığı için B.Y.'ın da işin içinde olduğunu düşündü. Eşim, B.Y.’ı dövmüş, sebebi de B.Y.’ı konuşturmakmış. Olayın yaşandığı gün B.Y.'ın yanına gitmiş ve olay yaşanmış, şikayetçiyim" dedi.

'BANA MUSKANIN YERİNİ GÖSTERDİ BEN DE ÇIKARDIM'

Duruşmada tanık olarak dinlenen sözde hoca İ.K. da "E.Y. ve B.Y. bir gün benim iş yerime geldiler. E.Y. bana eşi ile arasının bozuk olduğunu, evlerinin bahçesinde kağıt parçası sakladığını, muska yapıldığını eşine söyleyerek aralarını bu şekilde düzeltmemi istedi. Aralarının düzelmesi için benden büyü bozuyormuş gibi yapmamı istedi. Ben de ‘Aranız düzelecekse yaparım’ dedim ve akşam da evine gittim. Evin orada ‘Yarın gelip bu muskayı çıkaracağım’ dedim ve ertesi gün de gittiğimde E.Y. muskanın yerini bana gösterdi ben de çıkardım. Sakladığı şey ise sigara kağıtları üzerinde yılan resmi ve Büşra yazısıydı. Bu kağıdı yaktık. E.Y. de yanımızdaydı. Dereye götürmek isteme olayını da E.Y. bana söylemişti" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklikler nedeniyle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (DHA)

Sonraki Haber