Bombalı saldırının ardından skandal çıktı !

Mardin Midyat'ta 3 polis ile 3 sivilin şehit olduğu saldırıda, bomba yüklü aracın durdurulmasına jandarmanın izin vermediği ortaya çıktı.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde 8 Haziran'da 2'si kadın 3 polis ile 3 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda güvenlik ihmali olduğu ortaya çıktı. İlçe jandarma komutanı binbaşı ile ilçe emniyet müdürü vali tarafından açığa alındı.

Habertürk'ten Şefik Dinç'in haberine göre, saldırı sonrasında başlatılan adli ve idari soruşturma sürerken, İçişleri Bakanlığı müfettişleri bir rapor hazırladı. İçişleri Bakanlığımüfettişlerinin hazırladığı raporda ihmal olduğu ifade edildi ve rapor Mardin Valiliği'ne gönderildi. Olayda ihmali oldukları iddiasıyla ilçe jandarma komutanı binbaşı ile ilçe emniyet müdürü vali tarafından açığa alındı.

ARACA TAKİP CİHAZI BİLE TAKILDI

Rapora göre, saldırının yapıldığı aracın önceden tespit edildiği ve jandarma istihbarat tarafından araca takip cihazı bile takıldığı ortaya çıktı.

JANDARMA POLİSE İZİN VERMEDİ

Otomobilin saldırıdan bir gün önce Midyat'a geldiği ve polisin aracı durdurmak istediği ancak jandarma ekiplerinin "Araç boş, takipteyiz" diyerek polisin operasyon yapmasına izin vermediği öğrenildi.

ÖNCE KARAKOL SONRA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Olay günü de yine aracın jandarma istihbarat ekipleri tarafından takip edildiği ve aracın çevre yolundan ilçe jandarma komutanlığının önüne geldiği, buradan da emniyet müdürlüğe yöneldiği belirlendi.

Ardından jandarmanın emniyet birimlerine haber verdiği ancak mesafenin kısa olmasından dolayı saldırının önlenemediği ifade edildi.

Sonraki Haber