Erzurum'daki taşlı saldırının ardından bir provokasyon da Trabzon'da

CHP Trabzon Milletvekili adayları, esnaf ziyaretlerinin ardından Trabzon Maraş Caddesi'nden CHP Parti il başkanlığı binasına kortej halinde giderken AK Parti ve MHP üyelerinin saldırısına uğradı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine saldırı düzenlenmesinin ardından Trabzon'da da bir grup, CHP Trabzon Örgütü'ne saldırıda bulundu.

Birgün gazetesinden Onur Durmuş'un haberine göre Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesi’nde CHP'ye ait standın karşısına AK Parti yönetimi stant kurdu. 

CHP Trabzon Gençlik Kolları'nın 19.00'da etkinlik yaptığı sırada bir grup AK Parti ve MHP üyeleri CHP standına doğru ilerleyerek provokasyonda bulundu.

 Bunun üzerine CHP’nin standında da sloganlar atıldı.

 CHP yetkilileri, servis arabalarıyla kalabalık bir kitlenin alana getirileceğini öğrendikten sonra alanda kargaşa çıkmaması için çalışmalarını bitirme kararı aldı. 

Alandan alkış yaparak ayrılmak isteyen CHP teşkilatının Maraş Caddesi’nde Zorlu Grand Otel'i önünde yaklaşık 200 kişilik bir grup önünü kesti.

Grup, bozkurt ve rabia işaretleri yaparak 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

Standın bulunduğu alanda biriken grup ile önlerini kesen grup arasında kalan CHP Trabzon Teşkilatı, daha sonra alandan uzaklaştı.

Yaşanan saldırıya ilişkin BirGün'e konuşan CHP birinci sıra Trabzon Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez, "Onlar bizi basmaya gelmişler. Bunu yapan Trabzon halkı değil. Kaybettiklerini anladılar ve eşkiyalık yapıyorlar" dedi.

Sonraki Haber