İstanbul'da peş peşe silahlı saldırılar: 1 ölü, 3'ü ağır 6 yaralı

İstanbul'da yaklaşık 500 metre mesafede meydana gelen 2 farklı silahlı saldırıda 17 yaşındaki bir genç hayatını kaybederken, 3'ü ağır 6 kişi ise yaralandı. Ekipler, olaylar arasında bağlantı olup olmadığını incelemeye devam ediyor.

Eyüpsultan Alibeyköy'de ilk olay saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Motosikletli saldırganlar  tarafından restorana pompalı tüfekle ateş açıldı. Restoranda oturan müşterilere kurşun yağdıran saldırganların silahından çıkan kurşunlar, E.E., B.K., F.A., A.A. ve M.M.'ın vücutlarının çeşitli yerlerine isabet etti. E.E. ve B.K.'ın durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Bu olaydan yaklaşık yarım saat sonra restorana yaklaşık 500 metre uzaklıkta parkta oturan 2 arkadaşa saldırı düzenlendi. Yine 2 motosikletle geldiği öne sürülen yüzleri maskeli dört kişi, parkta oturan E.Y. (17) ile E.D.'ye (13)  art arda ateş etmeye başladı. E.Y. ile arkadaşı E.D., kanlar içinde yere yığıldı. Motosikletli saldırganlar, hızla olay yerinden kaçtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan E.Y., hayatını kaybederken, E.D.'nin ise hastanedeki tedavisi sürüyor. Saldırıya uğrayan E.Y.'ın ağabeyinin daha önceden karşı gruptakilerle arasında husumet olduğu ve ağabeyinin de aynı grup tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

Sonraki Haber