Komşuların kaçak kat kavgası kanlı bitti

İstanbul Eyüpsultan'da, dubleks evlerinin teras katını daireye çevirmek isteyen çift ile kendilerini belediyeye şikayet eden komşuları arasında kavga çıktı. Kavgada, dubleks evde yaşayan R.K.'nin nişanlısı F.K., yanındaki silahla ateş etti. Olayda 3 kişi yaralanırken, nişanlı çift tutuklandı.

Olay, 26 Eylül Salı günü akşam saatlerinde Eyüpsultan İslambey Mahallesi Yahya Galip Bey Caddesi'ndeki 4 katlı binada meydana geldi. İddiaya göre; binanın 4'ncü katındaki dubleks dairede annesi Ş.K. ile birlikte yaşayan R. K., nişanlısı F.K. ile evlendikten sonra dairenin teras katında oturmak istedi. Teras katının çevresini duvarla kapatarak daireye çevirmek isteyen R.K.'yı alt katındaki komşuları belediyeye şikayet etti. Bunun üzerine komşularının kapısını çalan R.K. ile nişanlısı F.K., komşuları Y.Ç. ve ailesi ile tartışmaya başladı. Komşular arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Bu sırada F. K., yanındaki tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan mermi, kapının kenarına isabet etti. Dağılan merminin parçaları, Y.Ç.'nin eline, büyük kızının ayak parmağına ve küçük kızının beline isabet etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralananları hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri ise R.K. ile nişanlısı F. K.'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan çift, tutuklandı.

 O ANLAR KAMERADA

Komşular arasında yaşanan kavga ve ailenin yaralandığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, apartman içinde komşular tartıştığı sırada bir el silah sesi duyuluyor. Silah sesinin ardından görüntüyü çeken kişinin ayağından yaralandığı görülüyor.

"İKİ KIZIMIN DA PSİKOLOJİSİ BOZULDU"

Olayda elinden yaralanan Y.Ç., "Niye bizi şikayet ediyorsunuz dediler. Bağırıp çağırdılar. 'Sizi parçalarım, vururum, neyinize güveniyorsunuz' diye bağırdı. Eşim de 'Biz konuşuruz sen içeri gir' dedi. Kızın sevgilisi de merdivenin başında duruyordu. Ben ayağımı evin içine attım, kafama doğru ateş etti. Mermi kapıya girdi. Kurşunun parçaları savruldu. Elime ve kızlarımın ayaklarına savruldu. Birinin karın boşluğuna diğerinin her iki ayağına geldi. Kapıyı zor kapattık. Biz kapıyı kapattıktan sonra yine ateş ettiler. Polisi aradık, silahla birlikte yakaladılar. Biz bunlardan davacıyız. Yaptıkları suç. Tutuklandılar, en ağır cezayı almaları lazım. İki kızımın da psikolojisi bozuldu. Mermi parçaları ayağında kaldı, doktor çıkaramıyor. Çatıyı kaldırıp daire yapmaya çalışıyorsun, bu suç. 13 senelik bina, depreme dayanıklı mı bilmiyoruz. Üzerine tonlarca yük binecek" diye konuştu. 

“TERASIN ETRAFINI KAPATMAK İSTİYORLAR AMA ALTTAKİ KOMŞU RAZI DEĞİL" 

Olayı anlatan komşuları F.Y., “Üst katta oturan komşumuz Ş. Hanım'ın kızı nişanlı. Evlendikten sonra annesiyle beraber oturmak istiyor. Terasın etrafını kapatmak istiyorlar ama alttaki komşu buna razı değil. İkide bir şikayet ettiği iddia ediliyor. Olay kavgaya dönüşüyor. Üst kattakiler komşularının silah gösterdiğini iddia ediyor. 'Bize silah gösterdi, o öfkeyle ben de çıkarıp bir el ateş ettim' diyor. Mermi, kapının menteşesine denk gelmiş. Mermi patlamasıyla biri elinden, biri baldırından biri de ayağından hafif şekilde yaralanmış" dedi.

Sonraki Haber