Otizmli gence bakıcı şiddeti skandalı kamerada

Mersin’de Aile Bakanlığı’na bağlı yatılı özel bir merkezde, kurumdaki bakıcının yüzde 94 otizm raporu olan E.K adlı genci darbettiği ortaya çıktı.

Birgün gazetesinden Sibel Bahçetepe'nin haberine göre savcılık ilk duruşmada basit yaralama suçundan hakim karşısına çıkan sanığın tahliyesini istedi. Nitelikli dolandırıcılıktan suç kaydı bulunan ve bu davadan tutuklu olan sanığın eziyet suçundan yargılanması gerektiğini belirten ailenin avukatı Alptuğ Bilgili, bugün görülecek olan karar duruşmasında sanığın ceza almasını istediklerini söyledi.

İddiaya göre olay, E.K’nin doğum günü olan 24 Ocak 2024’te yaşandı. 20 yaşına giren E.K. olay günü arkadaşlarıyla kurumdaki odada oturduğu sırada, elini yukarı kaldırarak bağırdı. Bu sırada odaya giren bakıcı Ali Kazancı’nın çocuğun üzerine yürüdüğü ve şiddet uyguladığı belirtildi. Mersin 18. Asliye Ceza Mahkemesi bilirkişi raporlarına da giren olayda, sanık Kazancı’nın elinde bulunan ve anahtar olduğu değerlendirilen cisimle E.K’in üzerine yürüdüğü "Kafanı kırarım senin" dediği, E.K.’nin de "Kırma" dediği ifadeleri yer aldı. Raporda, Kazancı’nın elini E.K’nin boğazına götürdüğü, şahsın kafasını ileri doğru ittiği, E.K’nin karşılık vermesi üzerine sanığın E.K’nin karnını yumrukladığı belirtildi. Ardından sanığın E.K.’nin kafasına baskı yaparak üzerine oturduğu, karnına diziyle bastırdığı ve yumrukladığı belirtildi.

Sonraki Haber