Polis müdürünün şehit olduğu saldırıyı üstlendiler !

Sultanbeyli'de 1 polisin şehit düştüğü saldırıları PKK üstlendi.

Sultanbeyli'de dün 3 teröristin öldüğü, 1 polisin şehit düştüğü saldırıları terör örgütü PKK üstlendi.

Hain saldırıların ardından bugün terör örgütü PKK'dan bir açıklama geldi. Sultanbeyli'deki intihar saldırısı ve ardından polise açılan ateşi terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlendi.

TWITTER'DAN HALK SAVUNMA BİRLİĞİ ÜSTLENMİŞTİ

Sultanbeyli'deki hain saldırıyı Twitter'dan Halk Savunma Birliği adlı bir örgüt de üstlenmişti. Daha önce İstanbul Kağıthane'de Adımlar dergisinin bürosunda meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü bombalı saldırı da aynı hesap tarafından sahiplenilmişti. Ölen 3 teröristin örgüte bağlı 'Ölümsüzler Taburu'ndan olduğu savunuldu. 

Terör örgütünün açıklamasında, sosyal medyada yapılan üstlenmelerin ise PKK'yla ilgisi olmadığı belirtildi.

3 GÖZALTI VAR

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla saldırı ve ardından çıkan silahlı çatışmaya ilişkin, Sultanbeyli'deki bazı adreslerde arama yaptı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda, 3 kişi gözaltına alındı.

Aramalarda, 1 tabanca ve bazı örgütsel dokümanlar bulundu.

Şüphelilerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.



NE OLMUŞTU ?
 
İstanbul Sultanbeyli'de önceki gece Fatih polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3'ü polis 10 kişi hafif şekilde yaralandı. Terörist saldırıda öldü.
 
Sabah saatlerinde ise inceleme yapan polislere ateş açıldı. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken ilk ateşle şehit oldu. Güvenlik güçleri 2 teröristi öldürdü.
 

Sonraki Haber