TTF'ye saldırıda kullanılan silahlar bulundu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ne düzenlenen silahlı saldırıda şüphelilerin kullandıkları silahlar bulundu.

DHA'nın haberine göre, düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sanıkları serbest bırakırken biri için adli tedbir şartı konuldu.

Olayda silah kullandığını söyleyen gümrük müşaviri Cüneyt U. polisteki ifadesinde, "Çok alkollüydüm. Bunun etkisiyle havaya ateş ettim. Kesinlikle federasyon binasını hedef almadım. Çok pişmanım" dedi. 

Cüneyt U'nun villasının içinde bulunan domates bahçesinde toprağa gömülü halde siyah bir beze sarılan iki adet tabanca ve 12 mermi ele geçirildi. Bu silahlardan birinin olayda kullanılan silah olduğu belirlendi.

Olayla ilgili gözaltına alınan Oğuzhan G.'nin ise ifadesinde, "Yüzen evde Cüneyt U. ile birlikte oturuyorduk. Ben bir ara dışarı çıktım. Geri döndüğümde Cüneyt abi bana kötü bir şey yaptığını söyleyerek otomobille oradan ayrılmamızı istedi. Birlikte onun evine geldik. Daha sonra kendisini yemek için merkeze bırakmamı istedi. Ben de onu bıraktım. Geri döndüm. Üzerimi değiştirip onun yanına gitmeye planlarken polisler geldi" dediği öğrenildi.

İki adet av tüfeği ile domates tarlasında bulunan iki tabanca başka bir suçta kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için kriminal polis laboratuvarına gönderildi. 

Sonraki Haber