Van'da korkutan deprem! Deprem bir evi yıktı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 13.03 sıralarında Van’ın Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Depremde 1 evin kısmen yıkıldığı açıklandı.

AFAD verilerine göre Van'ın Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'ın aktardığı bilgilere göre Van'ın Özalp ilçesindeki depremin büyüklüğü 5.4 oldu. Yedi kilometre derinlikteki depremin saati ise 13.03.

VALİ'DEN AÇIKLAMA 

Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremle ilgili  olarak bir açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez,  "Bir köyde bir ev kısmen yıkıldı, can kaybımız yok." dedi.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, depremin büyüklüğü 5.1, derinliği 5 kilometre olarak ölçüldü.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Özalp'te meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Bakan Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Van'da 13.03'te meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor. Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var. Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir. Geçmiş olsun" dedi.

Uykumuzu kaçıracak ''deprem fırtınası'' uyarısı!

Sonraki Haber