Yine bir ev sahibi-kiracı cinayeti: 2 ölü!

Önce fahiş fiyatla başlayan, barınma krizine dönüşen ve sonunda da cinayetle sonuçlanan şiddete evrilen ev sahibi - kiracı anlaşmazlıklarında 2 kişi daha yaşamını yitirdi.

Rize'de kiracı ile ev sahibi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

Ev sahibi M.K. (29) tarafından bıçaklanan H.A.’ın (26) ardından, olayda yine bıçak darbeleriyle ağır yaralanan S.S. (24) da tedavi gördüğü hastanede 14 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Olay, 24 Temmuz’da Paşakuyu Mahallesi'nde meydana geldi. M.K., kira artışı yapmak istediği dairesi için kiracısının yeğeni H.A. ile buluştu. İddiaya göre kira artışını fazla bulan H.A., yanındaki arkadaşları S.S. ve M. B. (25) ile ev sahibi M.K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.K.’nın bıçakla saldırdığı H.A. ve 2 arkadaşı, yaralandı. İhbarla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şüpheli gözaltına alınırken, yaralılar ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Boynundan bıçaklanan H.A., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan S.S., yoğun bakımda tedaviye alınırken, M. B. ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

OLAY SONRASI YAŞANANLAR KAMERADA

Emniyetteki sorgusu tamamlanan M.K. adliyeye sevk edilip tutuklanırken, olay sonrasına ait görüntüler ortaya çıktı. Çevredeki binadan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alınan görüntüde; boğazından yaralanıp, yere düşen H.A.’a diğer yaralı 2 arkadaşının müdahalesi, elinde bıçakla sokak ortasında duran şüpheliyi de polislerin yakaladığı anlar yer aldı. Cinayet şüphelisi ev sahibi M.K., emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

14 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Ev sahibi M.K.’nın bıçak darbeleriyle sırtından, göğsünden ve kolundan ağır yaralanan S.S., Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sarı burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 14 günlük yaşam mücadelesini kaybederken, kiracı ev sahibi anlaşmazlığında ölü sayısı 2’ye yükseldi. (DHA)

Sonraki Haber