Yüzlerce altın sikke ele geçirildi

Tokat'ta düzenlenen tarihi eser operasyonunda gözaltına alınan aralarında binbaşı ve astsubayın da bulunduğu 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Tokat'ta jandarma ekiplerince düzenlenen tarihi eser operasyonunda gözaltına alınan, aralarında 2 emekli albay ile aktif görevde olan 1 binbaşı ve 2 astsubayın da bulunduğu 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nın 7 aylık titiz çalışması sonucu 3 gün önce Tokat merkezli Amasya, Bursa, Kırıkkale, Kocaeli, ve Şırnak olmak üzere 6 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 18 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte çeşitli dönemlere ait 377 altın sikke, 52 gümüş sikke, 55 bronz sikke, 3 santim ebadında heykel, 1 bronz vazo, 1 bronz tabak, silah ve mühimmat ile define aramada kullanılan malzemeler  ele geçirildi. Aralarında 2 emekli albay ile aktif görevde olan 1 binbaşı ve 2 astsubayın da bulunduğu 18 kişi İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Sonraki Haber