Akıncı'da sahipsiz 200 cep telefonu bulundu

15 Temmuz soruşturması kapsamında darbecilerin merkez üssü Akıncılar'da ve çevresinde yapılan aramalarda 200 kadar cep telefonu bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında önemli ayrıntılara ulaşıldı. Yeni Şafak'ın haberine göre; Jandarma Genel Komutanlığı'nda arama ve inceleme yapan savcılık, cuntacıların çatışma için hazırlık yaptığını tespit etti. Yapılan incelemede, silah cephaneliğinin kapısının kırık olduğu ve içerideki silahların hiçbirisinin yerinde olmadığı belirlendi. 15 Temmuz gecesi cephanelik nöbetçisi olan uzman çavuşun ise başından yaralandığı tespit edildi. Görevli asker ise, cuntacıların kendisine cephaneliğin kapısını açması için ısrar ettiklerini bunu kabul etmeyince de kafasına silahla vurarak yaraladıklarını anlattı.

YÜZLERCE MP5'İ ELE GEÇİRMİŞLER

Alınan tanık ifadeleri doğrultusunda, karargah içinde ve bahçede yapılan aramalarda cephanelikten çalınan silahların izine ulaşıldı. Yapılan kazılarda jandarmanın kullandığı yüzlerce MP5 silah ele geçirildi. Yine bu silahlara ait yüklü miktarda şarjör ve 9.20 mm çapında mermi bulundu. Çatışma ihtimalini dikkate alan cuntacıların böyle bir tedbire başvurarak ele geçirdikleri silah ve mühimmatları 9 ayrı noktaya stokladıkları ortaya çıkarıldı.

POLİSE KARŞI KULLANDILAR

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Genel Komutanlığı'na operasyon için düğmeye basmıştı. Cuntacıların söz konusu jandarma ve polise karşı stokladıkları bu silahları kullandıkları anlaşıldı. Cuntacı askerlerin operasyon için gelen birliklere karşı bu silahları kullandığı saptandı. Savcılık talimatıyla el konulan silah ile bunlara ait mühimmatlar incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildi.

Telefonları atmışlar

Soruşturma kapsamında, darbe girişimi sırasında Ankara'yı bombalayan F-16'ların kalktığı ve cuntacılar tarafından üs olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü ve çevresinde da aramalar yapıldı. Bu aramalar sırasında üsse yakın tarlalarda yaklaşık 200 cep telefonu bulunduğu ortaya çıktı. Cuntacıların kaçarken attığı telefonların dijital incelemeye gönderildiği öğrenildi. Ele geçirilen bazı telefonların için simde kartın bulunmadığı belirlenirken, bulunan sim kartların ise “kullanan kişiye ait olmayan hat” anlamına gelen “patates hat” olabileceği düşünülüyor.

Sonraki Haber