Alaçatı’nın Lezzeti Dünyayı Saracak

Yöreye has 35 çeşit ottan hazırladığı yemekleriyle Türkiye'nin en zengin ot yemekleri mutfağına sahip olan İzmirli bir restoran, deneyim ve lezzetini...

Yöreye has 35 çeşit ottan hazırladığı yemekleriyle Türkiye'nin en zengin ot yemekleri mutfağına sahip olan İzmirli bir restoran, deneyim ve lezzetini Türkiye ve yurt dışına taşımaya hazırlanıyor.

Şevketi bostandan, gelincik otuna, süt otundan ısırgana ve kerevizden İzmirliler'in vazgeçilmezi enginara kadar yöreye has 35 çeşit ottan hazırladığı yemekleriyle dikkatleri üzerine çeken Alaçatılı Yusuf Usta, Franchise sistemiyle yurt içi ve yurt dışında yeni şubeler açmaya hazırlanıyor. 25 yıllık bir birikimi olan firma olduklarını ifade eden Franchise Müdürü Tamer Çelik, dünyada beslenme trendinin yeniden sağlıklı ot ve türevi yemeklere doğru evrildiğini belirtti. Çelik, "Kendi markamız altında 25 yıllık birikimimiz var. Ondan önce yine atalarımızdan bugüne taşıdığımız bir aşçılık geleneğimizi beraberimizde getiriyoruz. Her şeyin kimyasallaştığı, insanların yedikleri eti bile sorguladığı bir dönemde, biz insanlarımızın sağlıklı ve doğal beslenmeleri için elimizden geleni sonuna kadar yapıyoruz. Bizim Alaçatı ve Çeşme'nin arazilerinde özenle yetiştirdiğimiz otlarımızın sadece buraya gelen insanların değil, tüm insanların hakkı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Sundukları yemeklerden dolayı franchise sistemine geçişlerinin fast food sektöründekilere oranla çok daha zor ve yavaş olduğuna dikkat çeken Çelik şunları söyledi:

"Yemeklerimiz binlerce yıldan bu yana ince ince biriktirilmiş ve nesilden nesile aktarılmış bir ustalık sonucunda ortaya çıkıyor. O yüzden ilk olarak sunduğumuz yemekleri yapabilecek ustalara ihtiyacımız var ve bu yönde var gücümüzle usta yetiştirmeye devam ediyoruz. İkinci olarak, kullandığımız otlar ve diğer malzemeler tamamen doğal. Bunların temini ve lojistiği de ciddi bir emek. Kısaca, bizim ustamız da malzememiz de nadide ve nadide işleri başarmak zordur."

Restoran'ın kurucusu Yusuf Çelik de, "Bir zamanların küçük köyü Alaçatı, artık tüm Türkiye, hatta dünyanın vazgeçilmez tatil adreslerinden biri oldu. Alaçatı bir marka. Biz de Alaçatı'nın uğruna festivaller düzenlenen otlarını, yıllardır müşterilerimize sunmaktan her zaman gurur duyduk. Alaçatı insanının, sağlığına sağlık katan bu doğal otları ve yöremize has mutfağımızı tatmanın tüm insanların hakkı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Sonraki Haber