Alternatif tıp nedir biliyor musunuz?

Ne anlama geldiğini bilmediğimiz bir tedaviyle karşılaştığımız da onu hemen ‘Alternatif Tıp’ diye isimlendiriyoruz.

Nefes alma tekniklerinden, bitkisel çaylara, müzikle tedavilerden yogaya kadar hemen hemen her şeyi ‘Alternatif Tip’ kategorisine sokuyoruz. Peki, alternatif tıp nedir. Güzellik salonunda yapılan bir masaj alternatif tıp tedavisi sayılabilir mi bunu hiç merak ettiniz mi?

Alternatif Tıp Nedir?

Alternatif tıp klasik tıp yöntemlerinin etkisiz kaldığı durumlarda devreye giren ve klasik tıbba göre çok daha farklı yöntemlerde tedaviyi ön gören bir olgudur. Klasik tıpta genellikle ameliyat, ilaç tedavisi gibi işlemler yapılırken alternatif tıpta bu tür işlemler yerine psikolojik etmenler,  hipnoz,  ses gibi yöntemler kullanılabilmektedir. Alternatif tıp eski çağlardan bu yana yapılan yöntemler olup günümüz teknolojisi ile pek bağlantılı değildir. Bu yüzden de alternatif tıp ile yapılan tedavilerin hiçbirinde kesin bir sonuç daha önceden tahmin edilemez.

Alternatif Tıbbın Faydaları Nelerdir?

Klasik tıp ile çare bulunamayan hastalıklarda devreye giren alternatif tıp yöntemleri hastanın iyileşmesi için bir umut niteliğindedir. Alternatifin tıbbın bazı hastalıklar için büyük faydaları vardır. Örnek olarak akut hastalığını, enfeksiyon hastalıklarının, psikolojik sorunların ortadan kaldırılmasında alternatif tıp rol oynar ve klasik tıp ile tedavi edilemeyen bu hastalıkları kısa bir süre içersinde ortadan kaldırabilir. Alternatif tıp insanların sağlığı açısında çok faydalıdır. Fiziksel hastalıkların birçoğunu alternatif tıp sayesinde tedavi edebiliyor ve kan dolaşımı gibi birçok konuda alternatif tıptan yararlanabiliyoruz.

Alternatif Tıbbın Zararları Nelerdir?

Alternatif tıp çeşitli bitkiler ve ürünler ile yapılan bir tedavi yöntemi olduğundan bazı hastalıklarda yan etkilerin ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Alternatif tıp içersin de kullanılan bazı bitki tohumlarının ise alerjik reaksiyonlara sebep oluyor.  Aynı zamanda alternatif tıp üzerinde doktorların uzmanlaşmamasından kaynaklanan bilgi eksikliği kanser hücrelerini yok etmek için yapılan alternatif tıp tedavisi bazen gereksiz kalıyor ve asıl yapılacak tedaviler gecikmeye uğrayabiliyor.

Alternatif Tıp Nerelerde Kullanılır?

Alternatif tıp bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, bakterilerin vücuttan atılması, kanser hastalığındaki ağrıların azaltılması, hareket etmekte zorlanmalar, duyu organlarının işlevlerindeki problemlerde, akut hastalığı gibi durumlarda kullanılır.

Bilge Merve Savaşan

Sonraki Haber