Arkadaşınız söylememeniz gereken 7 şey

Bazen arkadaşlarımız alınganlık yapar ama bazen biz de düşünmeden konuşuruz. İşte buna örnekler..

LEYDİTURK.COM/ ÖZEL

Bu cümleleri duymak sevdiğiniz bir arkadaşınız ile aranızın bozulmasına sebep olabilir.

- Çocuk yapmayacak mısın ?

Kaba ve ilgili olmak arasında ince bir çizgi vardır. Yanlış anlaşılmaların sıkça yaşandığı toplumumuzda bu çizgi fazlaca şaşar. Çocuk konusu da bu olayın yaşandığı noktalarda biridir. Karşı taraf tartışmaya açmadıkça siz konuyu açmayın. Çocuk konusunu herkes açıkça konuşmak/tartışmak istemeyebilir.

- O adam evlenilecek biri değil ?

Müneccim misiniz? Yoksa sizin evliliğiniz mükemmel eşiniz de dünyadaki en iyi koca mı? Hiç zannetmiyoruz.  Arkadaşınız o adama sizden apayrı bir gözle bakabilir ve size göre bir adam ‘evlilik kriterlerine’ sahip de olmayabilir, bu normaldir. Herkesin aile alışkanlıkları farklıdır bu yüzden ileride kendi kuracağı aileden bekledikleri de farklı olabilir bu yüzden kafanızdaki ideal evliliği başkasına empoze etmeyin.

- Kilo mu verdin ?

Evet karşınızdaki insan kilo verdi ama belki bunu kendi istemedi. Belki geçirdiği bir  depresyon yüzünden yemeden içmeden kesildi ve kilo verdi. Hayatta herşey olabilir bu yüzden empati yaparak karşınızdakine yaklaşın. Sebep hastalık olmasa bile siz birine - Aaa çok kilo vermişin dediğinizde bu aynı zamanda – Sen daha önce çok kiloluydun demektir. Lafımızın uzanacağı köşeyi iyi tahmin etmek gerekir.

- Ne kadara aldın onuuu?

Diyelim ekonomik durumu pek parlak olmayan bir kız arakadaşınız gelip size aldığı çantayı gösterdi. İlk tepkiniz sakın – Ne kadara aldın ? Şaka mı yapıyorsun? tarzı sorular olmasın. Siz arkadaşınızın finansal çizgisini doğru tutmakla görevli değilsiniz. Ayrıca çanta parası başka bir yerden gelmiş olabilir, olayın iç yüzünü bilmiyor olabilirsiniz.

- Bu terfiyi uzun zamandır bekliyordun, tebrikler !

Bunun neresi zararlı diyebilirsiniz fakat insanlar söz duyduğunda ona tek anlam yüklemez. Bu tebrik şeklinde sanki o uzun zaman beklediği için terfiyi kazanmış fikri ortaya çıkabilir. ‘Senin için çok sevindim, hak etmiştin, tebrikler..’ tarzı garanti bir söylem daha uygun olacaktır.

- Keşke kocam seninki gibi olsa ?

Bu ne kadar iyi niyetli bir yorum içeriyorsa da karşı taraf bunu kıskançlık belirtisi olarak algılayabilir, dikkat edin.

-  Bana o erkekten, aldığın yeni (ev-araba vs.) nasıl bahsetmezsin ?

Bazen arkadaşınız sizinle hayatına dair son gelişmeyi paylaşmaz. Bunun sebebini kendinizde aramayın. Kişisel nedenlerden dolayı size söylemiyor olabilir. Pekii en son size iyi bir haber verdiğinide ona verdiğiniz tepkiyi hatırlıyor musunuz? Onun adına mutlu olduğunuzu belli ettiniz mi ? Eğer bunları yapıyor ve hala yeni haberlerden dışlanmış hissediyorsanız bu konuyu arkdaşınıza açın. Üzüntünüzü dışlanmak olarak karşı tarafa belirtin, sinirden tartışıyor havası yaratmayın.
 

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.

Sonraki Haber