Bakan açıkladı; 105 yeni yurt binası açılıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurt başvurularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu GSB Yurtları’na 415 bin öğrencinin başvuru yaptığını ve pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 105 yeni yurt binasının açılacağını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu 415 bin 305 gencin Yurt Başvuru yaptığını söyledi. Yurt yerleştirmelerinin objektif kriterlere göre yapılacağını söyleyen Bakan Kasapoğlu "Pazartesi günü 105 yeni yurt binası açacağız. Dünyanın en geniş kapasiteli yurt altyapısı" dedi.

Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Değerlendirme süreci başvuruların değerlendirilmesi süreci objektif kriterlerle netleşiyor ve sonrasında da özellikle yine aynı hassasiyetle tamamen objektif kriterlerle yerleştirme sırası başlıyor.

Bu anlamda ben tüm gençlerimizin bu noktada muhatabımızın olduğunu belirtmek istiyorum.

Çok ciddi anlamda Üniversite erişimi sağladık. Her ilde üniversite var. Bu anlamda özgün, açık öğretimin farklı imkanları var. Bize olan taleple ilgili bir resim çizmek istiyorum size.

Hem örgün hem de şehir dışında okuyan öğrenciler hedef kitlemiz. Maalesef muhalefetin bu anlamda anlamak istemediği konu bu. Açıköğretim, kendi şehrinde okuyan öğrencileri yurt potansiyeli olarak hesaplıyorlar, en başında yanlış hesaplama.

800 bini aşkın yurt kapasitemiz var. Yurtların her biri gençlerin emrine amade. Bu yıl 1005400 gencimiz örgün anlamda üniversiteye yerleşti.

"415 BİN ÖĞRENCİ BAŞVURU YAPTI"

Bu anlamda üniversiteye yeni başlayacak kitle açısından hedef kitlemiz bu. Geçtiğimiz hafta başvuruları açtık. 502 bin gençten 316 bin 460'ı yurtlarımız için başvuruda bulundu. 2-3-4. sınıf öğrencilerinden 98 bin 845 öğrencimiz başvuruda bulundu. 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi için bakanlık yurtlarına 415 bin 305 gencimiz başvuru yapmış oldu. Yurtlarımız milletimiz için sığınaklı bir liman.

Başvuran tüm arkadaşlarımız hayırlı ve uğurlu eğitim dönemi diliyorum.

Pazartesi günü 105 yeni yurt binası açacağız. Dünyanın en geniş kapasiteli yurt altyapısı. Sadece yurt anlamında değil, beslenme, servisleriyle... Öğrenim kredisi. Gençlere bu imkanı sağlayan başka bir ülke olmadığını ifade etmek istiyorum.

879 bin 862 öğrencimiz kredi desteğinden yararlandı. 1 yıllık zaman zarfında 10 milyar liradan fazla desteği öğrencilerimize sağladık. Geri ödemelerde enflasyon farkını da yasal düzenlemeyle tamamıyla kaldırıyoruz. Üniversite harçlarını tarihe gömen biziz. Eğitim almak isteyen gençlerimiz için tüm kapılar, tüm imkanlar ardına kadar açık. Devlet olarak gencine, öğrencisine en güçlü desteği veren bir hizmet politikasını yönetmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın genç odaklı, özel ilgisi ve politika anlayışı var. Biz de bunu süreç olarak yürütüyoruz.

Beşiktaş'taki inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Avcılar'da, Yıldız Teknik Üniversitesi alanında da incelemeler yapacağız.

"YERLEŞTİRMELER HASSAS ŞEKİLDE YAPILACAK"

Bilgi işlem başkanlığımız değerlendirmesini hassas şekilde yapıyor. En güzel en objektif şekilde öğrencilerimize açıklayacağız. Tarihin en yüksek yatak ve yurt kapasitesi, en yüksek yerleştirme oranıyla bu süreci nihayetlendireceğiz.

Geçtiğimiz yıl 650 binden fazla gencimizin yurt yerleştirmesini yaptık. Eserlerimizle ortaya koyduğumuz çalışmalarla, durmaksızın yorulmadan ürettiğimiz hizmetlerle hep birlikte var olmaya devam edeceğiz.

Türkiye her probleme çözüm üretiyor. Bu çerçevede gençlerimizi bugün ya da yarınlar için ne tür özveri gerekiyorsa geri durmadık, azami şekilde de bunu yapmaya devam edeceğiz.

Gençler bu ülkenin bugünleri ve yarınları. Biz işimize bakıyoruz. Yurtlardaki hizmet kalitesi ve standartlar. Bu yurdun önceki halini arkadaşlar çok iyi biliyorlar. Tuvaleti, lavabosu her katta 1 tane olan, tasviri şu anki şartlarla kıyas götüremeyecek şekildeydi. Buraya özel bir basketbol alanı kurduk. Köhne yapıları Türkiye geride bıraktı ve her anlamıyla, sıcak su, güvenlik, internetiyle sığınaklı liman olan yurtları inşa etti. Resmi olarak bizden almadıkları bilgilere itibar etmeyecekler. Rakamlarla yurtlarımızın konforuyla biz onlara hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bu ülkenin birlikte, beraberliği için buralar çimento görevi ifa edecekler.

Türkiye'nin dört bir yanındaki hizmet anlayışını gösteren haritamız var. Bunu güçlendirmek gayemiz. Bu iyilik tablosu. İyilikleri birlikte paylaşmak lazım. Bu güzel heyecanı birlikte paylaşalım diyorum.

İlk yerleştirmeler bilgi işlem başkanlığımızın çalışmasıyla tamamlanacak. Tarihin en yüksek yerleştirmesini de bu yıl gerçekleştireceğiz.

Bir sonraki buluşmamızda yerleştirmelerin müjdesini vereceğim. 

Sonraki Haber