Barış Yarkadaş'tan Bakan Koca'ya: ''Aile elindeki belgeyi paylaştı!''

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanı Koca'nın Coronavirus nedeniyle ölen bir hastanın ölüm belgesinin itiraz üzerine değiştirildiği haberiyle ilgili açıklamasına cevap verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Coronavirus nedeniyle ölen bir hastanın ölüm belgesinin itiraz üzerine değiştirildiği haberiyle ilgili açıklamasına cevap veren CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, “Ailenin temsilcisi Hakan Şişik, benimle elindeki belgeyi paylaştı. Derdimiz gerçeğin ortaya çıkması” dedi.

Barış Yarkadaş, dün Halk TV'de, Covid-19 kaynaklı ölümlerin gizlendiği iddiasıyla ilgili iki belge paylaşmıştı. Birinci belgede hastanın ölüm nedeni için "doğal ölüm", itiraz üzerine hazırlanan ikinci belgede ise "bulaşıcı hastalık" yazıyordu.

 Bağcılar Medipol Hastanesi'nde Covid-19 tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden hastanın bulaşıcı hastalıktan dolayı öldüğü yazılmadı.

Sağlık Bakanı Koca bugün düzenlediği basın toplantısında bu konuya da değindi. Bakan Koca, "Dün çok da muhalefet eden bir vekil arkadaş İstanbul'da bizim hastamız Covid hastamız değil diye isyan ediyor. Bu hasta emekli bir asker. 'Bu yanlış yazıldı, bunun değiştirilmesini istiyoruz' diyerek bana kadar ulaştı. Niye? Enfeksiyon olduğu için. Ben dedim ki, 'Ölüm nedeni önemlidir. Bu da ikinci hekimimiz tarafından onaylanır. Ben anca orada bununla ilgilenen arkadaşlar bunu hızlandırın talimatından başka bir şey veremem” diye konuştu.

Koca'ya Twitter hesabından yanıt veren Barış Yarkadaş ise “Sayın Sağlık Bakanı Koca, HALK TV'deki yayınımıza cevap verdi sanırım. Toplantının sonunda da örnek gösterdiği vaka bu... Ailenin temsilcisi Hakan Şişik, benimle elindeki belgeyi paylaştı. Merak eden okuyup yorum yapabilir. Derdimiz gerçeğin ortaya çıkması. Ve gerçek işte bu” dedi.

Canlı yayında olay belge: ''Koronavirüs ölümleri böyle gizleniyor''

Sonraki Haber