Bebek katili Öcalan'a ''efendim'' diyen devlet yetkilisi kim ?

Gazeteci Barış Terkoğlu, HalkTV'de yayınlanan canlı yayında İmralı görüşmelerine dair tutanaklarda devlet görevlilerinin eli kanlı terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan'a "sayın" ve "efendim" dediğinin kayıtlar altında olduğunu söyledi.

RTÜK, Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var programına HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'nin katıldığı yayında Abdullah Öcalan'a söylediği "sayın" ifaedsi nedeniyle saygınlık kazandırmak ve suçluyu övmesi gerekçesiyle ceza kesildi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, çözüm sürecinde hükümetin eli kanlı terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan ile masaya oturup pazarlık yaptığını dile getirdi. Terkoğlu İmralı Tutanakları'nda Öcalan'a ithafen "sayın" ifadesinin yer aldığını söyledi. 

Terkoğlu İmralı Tutanakları'nı baştan sona tarayarak 106 kez "sayın" kelimesi dendiğini dile getirdi. 

Terkoğlu şöyle devam etti: 

"Başkan kelimesi var bir de. Bilin bakalım kime karşı kullanılıyor. Abdullah Öcalan'a karşı başkan ifadesi kullanılıyor. Bütün tutanaklarda 600'ün üzerinde başkan kelimesi kullanılıyor. Devletin gözü önünde. Abdullah Öcalan'ın karşısında oturan güvenlik bürokrasisi mensubu acaba hangi kelimeyi kullanıyor diye ben çok merak ettim. "Efendim" diyor."

Sonraki Haber