Berkin Elvan, ölümünün 8. yılında anılıyor

Gezi olayları sırasıdna polisin attığı biber gazı fişeği başına isabet eden ve 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 8. yılında anılıyor.

İstanbul Okmeydanı’nda, Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu aylarca komada kalan, 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan, bugün ölümünün 8. yılında ailesi ve sevenleri tarafından anılıyor. Henüz 15 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin, yaşasaydı bugün 23 yaşında olacaktı.

 #BerkinElvan etiketi Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşirken; Berkin’in ailesi sosyal medyadan anma programını duyurdu.

Paylaşımda, "Berkin'imizi anıyoruz... Katledilişinin sekizinci yılında Berkin'imizi mezarı başında anıyoruz. Yer: İstanbul, Feriköy Mezarlığı. Tarih: 11 Mart Cuma. Saat: 14:30" ifadeleri yer aldı.

"İKİ ELİM YAKANDA"

11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın, ölümünün 7. yılında konuşan anne Gülsüm Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “7 yıldır bu acıyı çektirdin bana. Bu annelerin, bu çocukların iki eli senin yakanda” diyerek seslenmişti.

"ASIL EMRİ VERENLER HAYATINA DEVAM EDİYOR"

Elvan'ın 7. ölüm yıl dönümü için düzenlenen anma etkinliğinde konuşan baba Sami Elvan ise “Asıl emri verenler, bir eli yağda bir eli balda ve beyaz çay içerek hayatını devam ettiriyor” ifadelerini kullanmıştı.

 "UNUTTURMAYACAĞIZ"

Ölümünün 8. yılında anılan Berkin için sosyal medyadan da #BerkinElvan etiketiyle yüzlerce paylaşım yapıldı. Aralarında siyasilerin de bulunduğu pek çok isim 15 yaşındayken hayattan koparılan Berkin'i fotoğraflar ve şiirlerle andı.

Sonraki Haber