Binali Yıldırım: ''HÜDAPAR hangi terör faaliyetini yapmış, kimi öldürmüş?''

AK Partli Binali Yıldırım Cumhur İttifakı’nın ortağı HÜDA PAR’ın Hizbullah bağlantısını sorusuna “HÜDAPAR hangi terör faaliyetini yapmış, kimi öldürmüş?” dedi.

NTV'de canlı yayın konuğu olan eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı ortağı olan ve AK Parti'nin listelerinden seçimlere giren HÜDA Par için kendisine yöneltilen HÜDA PAR’ın Hizbullah terör örgütü ile bağının olup olmadığına dair soruya “HÜDAPAR hangi terör faaliyetini yapmış, kimi öldürmüş? Genel başkan çıkıp bağımız yok.” şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan Yıldırım’a HÜDA PAR Genel Başkanı Galip Ensarioğlu’nun “Ey Kürdistan! Artık senin de bir sahibin var” cümlesi hatırlatılınca Yıldırım HÜDA PAR’ın teröre bulaşmış bir yapısının olmadığı ve HÜDA PAR’ın üniter yapı ile bir sorununun olmadığını söyledi.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Terör örgütü Millet İttifakı’nı destekliyor’ deyince hemen bu soru ardından otomatik geliyor bize. Bir kere HÜDAPAR hangi terör faaliyetini yapmış, kimi öldürmüş? Hizbullah ile alakamız yok diye açıkladılar, biz niyet okuyuculuğu mu yapıyoruz. Genel Başkanı çıktı dedi ki ‘Bizim Hizbullah ile alakamız yok’ bitti. Biz söylenene itibar ederiz. Ne zamana kadar aksi ispatlanana kadar. Teröre bulaşmış bir yapıları yok. Söylemlerinde sıkıntı olabilir ama biz onların söylemlerini kabul etmek zorunda değiliz. Kaldı ki ‘Türkiye’nin üniter yapısına karşı değiliz, bayrağına karşı değiliz’ diyorlar. Anayasanın belirlediği hususlara bizim bir itirazımız yok diyorlar. Öyle diyorlar da bunların kafasında başka şeyler var. Şüpheyle amel olmaz”

Sonraki Haber