Boşanan kadın eski eşinden kurtulamadı !

Eşinin şiddeti nedeniyle boşanan kadın, eşinden 27 ayrı uzaklaştırma kararı olmasına rağmen bir türlü kurtulamadı.

Şiddet gördüğü eşinden boşanan kadın mahkemelerden eski eşiyle ilgili 27 ayrı uzaklaştırma kararı çıkarmasına rağmen saldırıya maruz kaldı. 4 şehir değiştiren kadın son olarak hakkında tutuklama dahil hiçbir tedbir uygulanmayan eski eşi tarafından çayla yakıldı...

Ankara’da şiddet gördüğü eşinden ayrıldıktan sonra bıçaklı saldırıya uğrayan, bunun üzerine mahkemelerden 27 kez uzaklaştırma kararı alan, koruma kararı da çıkartarak, adresini, ismini gizleyen, farklı kentlerde çalışmak zorunda kalan kadın, saldırıdan yine kurtulamadı. Eylemlerine rağmen tutuklanmayan eski eş, ameliyat olan oğlunu Hastanede ziyaret etmek için gelen kadının üzerine kaynar çay döktü. Kadının vücudunda 1. derece yanıklar oluşurken, eski eş, hastanedeki güvenlik görevlileri ve polislerin gözü önünde olay yerinden ayrıldı. Ancak 2 gün sonra ifadesi alınan eski eş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun ziyaret ettiği ve dava sürecini takip kararı aldığı kadın, koruma kararlarına rağmen saldırıların sürdüğünü belirterek, isminin ve bulunduğu kentin gizli tutulmasını istedi.

4 şehir değiştirdi

İsmi mahkeme kararıyla, güvenlik gerekçesiyle gizli tutulan kadın, eşinden 2010’da ayrıldı. Evliliği boyunca şiddet gördüğünü, eşinin çalışmadığını ve kendisinden para alamadığında şiddet uyguladığını mahkemeye bildiren kadın, evlilikten olan 3 çocuğunun da bu nedenle olumsuz koşullarda büyüdüğünü belirtti.

Mahkeme, bunun üzerine çiftin boşanmasına karar verdi. Ancak boşanmaya rağmen kadının kabusu bitmedi. Eşi, her fırsatta kadını bularak şiddet uygulamaya devam etti. Boşanma sürecinde ise kadının eşi tarafından bıçaklandığı, eski eşin daha sonra tutuksuz yargılandığı ve sadece 3 ay hapse mahkum edildiği, cezaevine ise girmediği ortaya çıktı.

Saldırıya uğradıktan sonra mahkemeden koruma kararı aldıran kadının, isim ve adres bilgileri tüm evraklarda gizlendi. Kadın, böylece eski eşinden kurtulabileceğini düşündü ancak tehditler devam edince şehir değiştirmek zorunda kaldı. 4 ayrı kentte yeni bir yaşam kurmaya çalışan kadın, tehditlerin sürmesi nedeniyle istediği hayata kavuşamadı.

Buna rağmen mücadelesini sürdüren kadın, mahkemelerden eski eşiyle ilgili olarak bugüne kadar tam 27 ayrı uzaklaştırma kararı çıkarttı. Bu kararların ihlal edilmesine rağmen eski eş hakkında tutuklama vb. bir tedbir ise uygulanmadı.

Kadın, oğlunun ameliyat olması nedeniyle Ankara’ya döndü. Alınan bilgiye göre 10 Mayıs’ta oğluyla telefonla konuşan ve eski eşinin hastanede olmadığını öğrenen kadın, ziyarete geldi. Ziyaretin ardından hastanenin çay ocağının bulunduğu kısmında telefonla konuşurken, eski eşi arkasından gelerek kadının üzerine iki bardak kaynar suyu döktü. Bu sırada kadına, “Seni öldüreceğim o.ç., seni öldürmeyenin a. s.” diye tehditler savuran eski eş, hastane güvenliğinin ve burada görevli polislerin gözü önünde olay yerinden ayrıldı.

1. derece yanıklar oluştu

Olaydan sonra kadının vücudunda 1. derece yanıklar oluştu. Hastane raporuna göre, kadının göğüs bölümünden aşağıya doğru, 20 cm. genişliğinde, 30 cm. uzunluğunda 1. derece yanık meydana gelirken, alnının her iki tarafı, göz kapakları, yanak, alt ve üst dudağı, çene yan bölgelerin de 1. derece yanık tespiti yapıldı. Raporda, yanıkların yüzünden aşağıya doğru sıcak çay dökülmesinden kaynaklandığı da belirtildi.

Yine tutuklanmadı

Eşini kaynamış çayla yakan eski eşin ifadesi ise olaydan ancak iki gün sonra alındı. İfadesi alınan eski eş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadın hakkında ise önlem olarak “çağrılı koruma” verildi. Kadına, zor durumda kaldığında emniyeti arayarak koruma çağırabileceği söylendi. Saldırıya uğrayan kadın ise kendisini ziyaret eden ve dava sürecini takip etme kararı alan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerine koruma kararlarına rağmen saldırıların sürdüğünü belirterek, isminin ve bulunduğu kentin gizli tutulmasını istedi.

Sonraki Haber