Bursaspor Lider Beşiktaş Karşısında

SPOR Toto Süper Ligin, 28'inci haftasının kapanış karşılaşmasında Bursaspor, yarın akşam ilk defa kapılarını seyircilere açacak olan siyah beyazlı...

SPOR Toto Süper Ligin, 28'inci haftasının kapanış karşılaşmasında Bursaspor, yarın akşam ilk defa kapılarını seyircilere açacak olan siyah beyazlı takımın yeni stadı Vodafone Arena'da lig lideri Beşiktaş'la oynayacak.

ÜSTÜNLÜK BEŞİKTAŞ'TA

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle yeniden Avrupa Kupasına gidebilme yolunda umutlanan Bursaspor, bugüne kadar lig tarihinde Beşiktaş ile 107 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Beşiktaş 48 kez, Bursaspor ise 20 galibiyet alırken, 39 maç beraberlikle sonuçlandı.

İstanbul'da oynanan maçlarda ise siyah beyazlılar 26 galibiyet, 17 beraberlik alırken, 6 karşılaşmayı ise Bursaspor kazandı. İki takım arasında Bursa'da oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

HAKEM BARIŞ ŞİMŞEK

Vodafone Arena'da saat 20.00'de başlayacak olan karşılaşmayı Trabzon Bölgesi'nin üst klasman hakemi Barış Şimşek yönetecek. Şimşek'in yardımcılıklarını Uygar Bbebek ile Mehmet Metin yapacak. Maçın dördüncü hakemi Serdar Diyadin, ilave hakem olarak Serkan Tokat ile Murat Özcan görev yapacak. Barış Şimşek, bugüne kadar Beşiktaş'ın 21, Bursaspor'un ise 19 maçında görev yaptı. Bu maçlarda siyah beyazlılar 12, Bursaspor ise 6 galibiyet aldı.

BURSASPOR'A 3 EKSİK

Karşılaşmada Bursaspor'un çarşamba günü yapılan depar antrenmanında sol dizinden ve baldırından sakatlık geçiren son haftaların formda ismi Sercan Yıldırım'la geçirdiği operasyon sonucu sezonu kapatan Erdem Özgenç ile Okan Kocuk kadroda yer alamayacak. Yeşil beyazlı takımda kart cezalısı bulunmuyor.

GÜNEŞ GEÇEN YIL BURSASPOR'UN BAŞINDAYDI

Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile geçen yıl Bursaspor'u çalıştıran Beşiiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, teknik direktörlük karıyerlerinde 3 defa karşı karşıya geldi. Üç karşılaşmada Bursaspor ile Beşiktaş 1'er galibiyet alırken 1 maç da berabere bitti.

Sonraki Haber