Centilmenlik anlaşmasını hangi lider bozacak ?

7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi sonrası liderlerin ağzından ''birlik, beraberlik'' ifadeleri eksik olmuyor. Bu durumun ne kadar süreceği merak ediliyor.

HABER3.COM- ÖZEL 15 Temmuz'daki darbe girşimi karşısında tüm Türkiye tek vücut oldu. Sağcısı solcusu bayrağı kapıp meydanlara koştu. Bu tabloya siyasiler de kayıtsız kalmadı. 

İktidarı, muhalefeti daha önce birbirlerine söyledikleri tüm sözlerin üzerine sünger çekti. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan hakaret davalarını bir kereye mahsus affetti. CHP lideri de kayıtsız kalmadı. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açtığı davalardan vazgeçti.

Şu sıralar liderlerin ağzından bal damlıyor. Herkes darbe karşısında takındığı tavırdan dolayı biribirine teşekkür ediyor. Siyasetçilerimiz hiç olmadığı kadar kibar.

Hem CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem de MHP lideri Devlet Bahçeli muhalefet görevini askıya almış durumda.

Muhalefet liderleri iktidara ''çıt'' çıkarmıyor. Kılıçdaroğlu bu süre içinde bir konuda muhalefet yaptı. Kanun Hükmünde Kararnamaleri eleştirdi. AK Parti iktidarı ise her seferinde KHK'lerin muhalefetin bilgisine sunulduğunu belirtti. 

Memleketin tüm dertleri unutulmuş durumda. Kimse ekonomiden bahsetmiyor. Sanki İsviçre'de yaşıyoruz. 

DANIŞMANLARI İŞSİZLİK KORKUSU SARDI

Ama bu durumdan endişe edenler de yok değil. Danışmanlar ''böyle giderse işsiz kalacağız'' korkusu yaşıyor. Daha önce rakip partinin grup toplantılarını izleyen danışmanlar liderine ''efendim sizin hakkınızda şunları, bunları söyledi'' diye notlar iletirdi. Şimdi bu durum da ortadan kalktı. Hal böyle olunca danışman kadrolarında ciddi bir tensikat bekleniyor. 

FABRİKA AYARLARINA DÖNECEKLER Mİ ?

Türkiye'de siyasetin dilinden herkes şikayetçiydi. Gergin ortam A'dan Z'ye tüm toplumu rahatsız ediyordu. Bu sakin ortam aslında memleketetin havasını her geçen gün daha da yumuşutuyor. Vatandaş biraz gevşemiş görünüyor. Umarız bu durum devam eder. 

Memleketin havası o kadar yumuşak ki yakında AK Parti grubunda CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşursa şaşırmayacağız. Umarız siyasiler daha uzun bir süre fabrika ayarlarına dönmezler. 

Şimdi cevabı merak edilen 2 soru var:

1- Bu durum ne kadar sürecek ?

2- Centilmenlik anlaşmasını kim bozacak ?

"haber3.com" olarak öneriyoruz:

"Madem liderler bu havanın devamından yana öyle ise birbirlerinin grup toplantısına katılıp samimiyetlerini göstersinler".

HABER3.COM- ÖZEL

Sonraki Haber