''Cep''te insan kaçakçılığı skandalı

Yurt dışına yasa dışı yollardan gitmek isteyenler için kurulan Telegram grubunda gidilmek istenen ülkeye göre farklı rotalar ve farklı fiyatlar uygulandığı ortaya çıktı.

Türkiye’den yurtdışına yasa dışı yollarla geçmek isteyenler için insan kaçakçıları tarafından Telegram uygulamasında gruplar kurulduğu ortaya çıktı.

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre insan kaçakçıları yurt dışına kaçak gitmek isteyenleri üç bin 500 ile dört bin 500 euro arasında değişen ücreti ödeyerek yola çıkıyor. Kaçakçılar, yakalanmama garantisi veriyor ve iletişim numarası olarak Almanya’nın telefonu olan +49’lu bir numara ile iletişim kuruyorlar. Grupta üç bin 375 üye bulunuyor ve iletişime geçtikleri vatandaşları Bulgaristan sınırında kendilerini karşılayacaklarını söylüyorlar.

Grupta, Sırbistan’dan Almanya’ya gidecekler üç bin beş yüz, Sırbistan’dan Avusturya’ya gitmek isteyenlere üç bin 200, yine Sırbistan’dan Fransa ve Belçika’ya gitmek isteyenlere dört bin 500 euro ücret isteniyor. Bosna’dan İtalya’ya gitmek isteyenlerden üç bin euro ücret ödemesi isteniyor.

Yurt dışı yasağı olanlar için ayrı bir rota oluşturulurken daha fazla ücret isteniyor. Grupta yapılan açıklamada, “Çıkışlar Türkiye Bulgaristan üzerinden Ortalama 2-5 saat arası, yürüme mevcut. Bebek yolcu alınmamaktadır” deniliyor. Öte yandan yurt dışı yasaklılar için kaçak yollardan Avrupa’ya gitmek isteyenlerden insan kaçakçıları şöyle para alıyor:

-Türkiye-Almanya 9 bin euro
-Türkiye-Avusturya 8 bin 500 euro
-Türkiye-Fransa 10 bin 500 euro
-Türkiye-Fransa 10 bin 500 euro

Sonraki Haber