Denizli Belediyesi’nden Eğitime Kartlı Destek

Denizli Belediyesi 66 bin öğrenci için internet tabanlı eğitim kartı dağıtarak öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlıyor.

- Denizli Belediyesi 66 bin öğrenci için internet tabanlı eğitim kartı dağıtarak öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlıyor.

Denizli Belediyesi, eğitim alanında önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH projesine uygun olarak hazırlanan İnternet Tabanlı Eğitim Kartları Denizli’de öğrenim gören 5’inci sınıftan 12’inci sınıfa kadar tüm öğrencilere dağıtılacak. İçerisinde konu anlatımları, tatil kitapları, öğrenci takip sistemi ve 100 bin soru olan eğitim kartları öğretmenlere de dağıtılarak, öğrencilerin gelişimi kontrol edilebilecek.

Eğitim kartlarının dağıtımı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, eğitim konusunda bütçelerinin sınırsız olduğunu söyledi. www.egitimdenizli.com internet sitesindeki sisteme girebilmeleri için 66 bin ortaokul ve lise öğrencisine kart dağıtacaklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu kartları alanlar karttaki şifreyle birlikte sisteme girecekler. Kartın içinde internet tabanlı konu anlatımları, soru bankaları, yaprak testler, e-kitaplar, tatil kitapları var.Kartın içinde tüm derslerden toplamda 100 bin soru var. Öğrencilerimiz bu soruları çözerken, öğretmenlerimiz de bu kart sayesinde öğrencilerinin gelişimini takip edebilir" dedi.

Eğitim kartı sisteminin kendilerine 125 bin TL’ye mal olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Bu sistem Eylül 2014’e kadar devam edecek. Daha sonra bakacağız. Eğer sistemimiz başarılı olursa gelecek yıllarda da bu sistemi kullanmaya devam edeceğiz. Bizim için en önemli şey çocuklarımızın geleceği. Onlar için en iyileri yapmaya çalışıyoruz. Eğitim ve çocuklarımız için bütçemiz sınırsız. Onların başarılı olması bizi de mutlu ediyor. Son YGS’de Denizli’nin üçüncü olmasına çok sevindik. Bu kart ile birlikte inşallah daha büyük başarılar elde edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Zolan sistemin nasıl çalıştığını gösterdi.

Sonraki Haber