''Eline sağlık'' diyen Fatih Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı

Gazeteci Fatih Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi.

İstanbul'da üniversite öğrencisi E.A., 1 Ocak'ta TÜGVA tarafından düzenlenen Şehitlere rahmet Filistin’e destek yürüyüşü sonrasında elinde hilafet bayrağı taşıdığı iddia edilen bir kişiye yumruk atmıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı ise sosyal medya hesabından herhangi bir olayı veya kişiyi işaret etmeden "Eline sağlık" şeklinde paylaşım yapmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında "suçu ve suçluyu övme" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarından resen soruşturma başlatarak Altaylı'yı ifade vermeye çağırdı.

Bugün ifade veren Fatih Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi.

Yaklaşık 1 saatlik ifadesinin ardından Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

Hakimlik Fatih Altaylı'nın yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 

Altaylı'ya destek olmak için Prof. Dr. Celal Şengör de savcılığa geldi. 

Fatih Altaylı'dan ''eline sağlık'' açıklaması

Gazeteci Fatih Altaylı, 1 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilen, “Şehitlere rahmet Filistin’e destek yürüyüşü” sırasında, tevhid bayrağı açan İsmail Aydemir adlı vatandaşın yumruklanması olayıyla bağdaşlaştırılan, “Eline sağlık” ifadesiyle bir paylaşım yaptı.

Bugün konuyla ilgili konuşan Altaylı, YouTube kanalında yayınlanan “Fatih Altaylı yorumluyor: Türkiye'de 'özgür irade' sevilen ve istenen bi' meziyet değil!” başlıklı yayınında şunları söyledi:

“Dün bu olaylar patlayınca ve olaylar olmaya başlayınca ben bir tweet attım. Tek bir şey söyledim. Elinize sağlık. Hiçbir özne yazmadan ve hatta bunu yazarken. Bir arkadaşım vardı, dedi ki Kimin nesi? Dedi ki Bak bakalım kim ne anlayacak? Çünkü yumruk atanı yakalayanlar eline sağlık olabilir. Yumruk atanın eline sağlık. Herkesin olabilir. Kim ne anlayacak abi? Bir anda ne kadar adam varsa ortaya döküldü ve sanki ben yumruk atanın eline sağlık diyormuş gibi. Halbuki ben hiçbir şey demiyorum. Ben kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum.”

Sonraki Haber