Emekli korgeneral Mehmet Şanver hayatını kaybetti

DEVA Partisi'nin kurucularından emekli Korgeneral Mehmet Şanver hayatını kaybetti.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında kızının düğünü basılarak rehin alınan emekli Korgeneral Mehmet Şanver hayatını kaybetti.

DEVA Partisi’nin kurucularından olan Şanver’in ölüm haberini partinin Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından duyurdu:

“Çok üzgünüm. Partimizin kurucularından, değerli yol arkadaşım Emekli Korgeneral Mehmet Şanver'i kaybettik. Onda, vatanperverliğin ve demokratlığın ayrılmazlığını gördük. Ailesinin, sevenlerinin ve hepimizin başı sağ olsun.”

Şanver'in cenazesi, yarın öğle namazının ardından Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nden kaldırılacak.

YAŞ SONRASI İSTİFA ETTİ

66 yaşında olan Şanver, 1975 yılında Kuleli Askeri Lisesini, 1979 yılında Hava Harp Okulunu bitirdi. 1993 yılında Hava Harp Akademisinden mezun oldu. 1999-2001 yılları arasında Kanada Ottawa'da Askerî Ataşe olarak görev yaptı. 2004’te tuğgeneral, 2008’de tümgeneral, 2012’de korgeneral rütbesine terfi etti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında kızının düğününde çok sayıda yüksek rütbeli asker bulunuyordu. Düğüne baskın yapıldı ve aralarında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın da bulunduğu bazı generaller darbeciler tarafından kaçırıldı. Şanver, 28 Temmuz 2016'da yapılan YAŞ toplantısında orgeneralliğe terfi ettirilmemesi üzerine istifa ederek emekliye ayrıldı.

Sonraki Haber