Emekliye 5 bin TL ikramiye ''torbaya'' girdi

AK Parti iktidarının, TBMM'deki "torba yasasız olmaz" kuralı çalışmayan emeklilere bir kerelik verilecek olan 5 bin TL'lik ek ikramiye için de devrede.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine toplantısının ardından emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeneceğini duyurmuştu.

Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifine önergeyle eklendi.

Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurmuştu.

Emeklilere ne zaman ödeme yapılacağıyla ilgili açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan açıklamasında, "Meclis süreci ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha yararlı olacaktır. Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler." ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber