Engelliler kazandı! Bakanlık geri adım attı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, engellilere kanunla verilen ücretsiz seyahat hakkına yönelik Yüksek Hızlı Tren seferlerinde uyguladığı kotayı kaldırdı.

Engellilerin, sivil toplum örgütlerinin ve muhalefet partilerinin mücadelesi sonrası kota uygulamasının kaldırılmasına ilişkin konuşan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Mücadele sonuç verdi. Kota sürecinde yasal haklarını kullanamayan engelli yurttaşlarımızın mağduriyetleri de giderilmelidir” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP’li Çakırözer, şunları söyledi:

“Engellilerin tren seferlerinde ücretsiz seyahat hakkını önce ellerinden aldılar, tepkiler sonrası kota uyguladılar. Engelliler pandeminin başından bu yana kendilerine kanunla verilen ve TCDD tarafından ellerinden alının ücretsiz seyahat hakkı için mücadele veriyor. Engellilerin ücretsiz seyahat hakkına yönelik kota uygulaması 4736 sayılı Kanuna aykırı bir durumdu. Şimdi sivil toplum örgütlerinin verdiği mücadele sonuç verdi. Kota uygulaması sona erdi.”

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Engellilerin kazanılmış hakları için verdiği mücadelenin sonuç verdiğini söyleyen Çakırözer, “Engellilerin ücretsiz seyahat hakkına yönelik uygulanan kota uygulaması sona erdi. Ama yetmez, bu süreçte kendilerine kanunla verilen hakkı kullanamayarak, ücretini verip trene binmek zorunda bırakılan engelli yurttaşlarımızın yaşadığı mağduriyet de giderilmelidir” ifadelerini kullandı.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki grup konuşmasında engellilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi çağrısında bulunmuş, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise Meclis’te soru önergesi vermişti.

Sonraki Haber