Fatih Portakal, AK Parti'nin adaylarını açıkladı: ''Emir demiri keser!''

AK Parti'nin İstanbul adayı için Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan dün yaptığı açıklamada "pazar günü açıklayacağız" demişti. Gazeteci Fatih Portakal, AK Parti'nin 3 büyükşehirdeki adaylarını canlı yayında "Gönülsüz ama emir demiri keser" diyerek açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada AK Parti'nin İstanbul adayının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını belirtmişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından kulislerde "kim bu aday" sorusuna yanıt aramanya başlanırken, SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal "gönülsüz ama emir demiri keser" diyerek AK Parti'nin muhtemel Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını tek tek açıkladı.

Portakal şu ifadeleri kullandı: "AK Parti'nin İstanbul adayı Ali Yerlikaya. Yüzde 90. Ali Bey istemiyor ama gönülsüz. Ancak emir demiri keser. Ankara'da Turgut Altınok kesin gibi. Eski Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir'den aday gösterilecek. Kendisi bir önceki dönemde İzmir'den milletvekiliydi. Ancak CHP'nin adayı Tunç Soyer olursa başka bir aday çıkartacaklar"

Sonraki Haber