Fethullah Gülen‘den sonra kim gelecek?

Fethullah Gülen'e bir dönem en yakın isimlerden biri olan Hüseyin Gülerce, Gülen sonrası cemaatin başına kimsenin geçemeyeceğini açıkladı.

Bir dönem Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden Hüseyin Gülerce'nin Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a verdiği röportaj ses getirdi. Gülerce "Paralel'in siyasi cinayet işleyebileceği" iddiasının ardından müthiş bir iddia daha ortaya attı. Paralel örgütün sadece KPSS değil ALES'te de soruları çaldığını anlattı.O röportajda en çok dikkat çeken ayrıntı da Fethullah Gülen'den sonrası cemaatin başına kim geçeceğiydi.

İşte Gülerce'nin o açıklamalarından dikkat çeken bölümler:

ALES'TE SORULAR ÇALINDI İDDİASI

Mesela kendisine soru verilen arkadaşlara şöyle dendiğini duydum: 'Siz bu kritik mevki ve makamlarda bulunmazsanız buralara hasımlarımız gelirler, müesseselerimizi ve arkadaşları o zaman kim koruyacak?' İknanın özü, hizmet hareketini koruyabilmek endişesi. Bana hizmetten bir kişi gelmişti, o anlattı. 4 yıldır ALES imtihanını kazanamıyormuş. Bu arkadaşa soruları vermeyi teklif etmişler. O hem şaşırmış, hem çok üzülmüş. İnandığı hareketi içinde böyle bir teklifi çok yadırgamış. "Benim gibi yıllardır hazırlanan insanlar var, onların hakkını çalamam" demiş. Ama başka bir arkadaşı soruları almış. "Neden aldın" diye sorduğunda "hizmetin selameti için bizim kritik noktalarda olmamız lazım" şeklinde bir açıklama ile karşılaşmış.

GÜLEN'DEN SONRA KİM GELECEK?

Gülen'in cemaat sonrası için mutlaka bir hazırlığı olmuştur. Kendi vefatından sonrasını mutlaka düşünmüştür. Rüzgarın ters esmesinden sonra mutlaka yeni bir şey planlıyordur. Bu tür yapılarda tarihteki örneklerden biliyoruz, liderden sonrası yoktur. Belki bir süre daha devam edebilir. Gülen'in yerine geçecek bir isim yok. Ancak güç merkezi olacak isimler var. Mesela o isimlerden biri kamuoyuna da yansıdı. Bu kişiyi cemaat içinde seven bir kişi bile yok. Çok kişiyi mağdur etti, çok can yaktı.

Sonraki Haber