FETÖ elebaşısı Gülen öldü mü ?

Pensilvanya’daki çiftlikte yaşamını sürdüren, Fethullahçı Terör Örgütü'nün elebaşısı Fethullah Gülen'in zehirlendiği ve öldüğü iddia edildi.

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in dün gece zehirlendiği ve öldüğü öne sürüldü. Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Anadolu Ajansı Washington Büro Şefi Hakan Copur, "İddialara konu olan olaylarla ilgili bölgedeki polis kaynaklarına ve yerel medyaya yansıyan bir durum yok. Bu yine de çiftlikte herhangi bir olay yaşanmadığı anlamına gelmez, bir şeyler olmuş ve bu polise henüz intikal ettirilmemiş de olabilir" dedi.

Anadolu Ajansı Washington Büro Şefi Hakan Copur, konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklamada bulundu. "FETÖ'nün zehirlendiği, ölmüş olabileceği, onu zehirleyenin öldürüldüğü yönündeki iddiaları biz de yakından takip ediyor ve araştırıyoruz." diyen Copur, "İddialara konu olan olaylarla ilgili bölgedeki polis kaynaklarına ve yerel medyaya yansıyan bir durum yok." ifadelerini kullandı.

Copur, sözlerinin devamında "Bu yine de çiftlikte herhangi bir olay yaşanmadığı anlamına gelmez, bir şeyler olmuş ve bu polise (henüz) intikal ettirilmemiş de olabilir. Ancak böyle bir durumu uzun süre örgüt bile saklayamaz. Kısa sürede işin rengi belli olur, biz de yerinden gelişmeleri aktarırız." açıklamasında bulundu.

ZEHİRLENDİ İDDİALARI

OdaTV'nin haberine göre FETÖ lideri Fethullah Gülen dün gece Pensilvanya’daki çiftlikte zehirlendi.

Odatv haberin "istihbarat birimleri" tarafından doğruladığını belirtirken, Pensilvanya’daki çiftliğe giriş ve çıkışların yasaklandığı ayrıca terör örgütünde dışarıya bilgi sızmaması için güvenlik alarmını en üst seviyeye çıkarıldığı ayrıntıları yer aldı.

Diğer yandan Tv100'ün de aynı doğrultudaki haberinde Gülen'in durumunun ağır olduğu, örgüt üyelerinin cep telefonlarının toplatıldığı iddiaları yer aldı.

TELE 1 ABD Temsilcisi Yılmaz Polat ise Gülen'in öldüğüne dair iddiaları yorumladı. Polat şu açıklamaları yaptı:

"Fetullah Gülen’in zehirlendiğine, öldüğüne ilişkin haberler burada da yankılandı. Ben şu ana kadar Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’daki çiftlikten henüz bir habere ulaşamadım. Oradan bu yönde bir bilgi çıkmadı. Doğrulamıyorlar ama yalanlamıyorlar da.

Daha önce de bazı haberle çıktı, Gülen gömülürse gömüleceği mezarının belli olduğuna kadar. Yaşadığı çiftliğin içerisinde bir yer olabilir mi? Olabilir. Belki çiftliğin içinde bir mezarlıkta defnedeceklerdir.

Pensilvanya sessizliğini koruyor ama önümüzdeki saatlerde bir açıklama yapacaklardır diye düşünüyorum.

Gülen’den sonrasının ne olacağı da gündeme gelecektir. Milyonlarca doları kimler paylaşacak, kimler yönetecek. Bunlar da önemli.”

 

Sonraki Haber