Geleceğin Yazarları Akademi Lise’den Çıkacak

Akademi Lise, Kocaeli'de yaşayan lise öğrencileri arasında şiir, hikâye, deneme ve biyografi dallarında yazarlık yarışması düzenliyor.

Akademi Lise, Kocaeli'de yaşayan lise öğrencileri arasında şiir, hikâye, deneme ve biyografi dallarında yazarlık yarışması düzenliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere yönelik çalışmaları ve faaliyetleri aralıksız şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli'nde yaşayan lise öğrencileri arasında şiir, hikâye, deneme ve biyografi dallarında yazarlık yarışması başlatıldı. Yarışmanın amacı bu kategorilerden herhangi birinde yazabilen yetenekli gençleri tespit etmek, onları ilgi duydukları alanda yazmaya teşvik etmek ve gelişimlerine katkıda bulunmak. Ayrıca ödülleri 8. Kitap Fuarı'nda verilecek olan bu yarışmanın nihayetinde her dal için kazanan 25 öğrenci 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Akademi Lisede açılacak olan yazarlık okuluna kayıt yaptırmaya hak kazanacaklar.

Lise gençliğinin yazma yeteneğini geliştirmek ve gençleri yazmaya teşvik etmenin amaçlandığı yarışmada kazanan öğrenciler yazarlık okulunda eğitim görecek. Yarışma sonucunda dört farklı kategoride, her bir kategori için 25 öğrenci belirlenmesi hedefleniyor. Yarışmada adı geçen kategorilerin (şiir, hikâye, deneme/düşünce, biyografi/portre) kurallarına uymak koşuluyla konu seçimi serbest bırakıldı.

Yarışmaya, Seçici Kurul üyeleri ve onların birinci derece yakınları dışında Kocaeli'ndeki liselerin herhangi birinde eğitim görmekte olan 9. 10. ve 11'inci sınıf öğrencileri katılabiliyor. Yarışmacıların şiir, hikâye, deneme ve biyografi yazma tekniğinin genel kurallarına uymak kaydıyla konu seçiminde serbest olduğu yarışmada bir öğrenci ancak bir kategoride başvuru yapma hakkına sahip. Akademi Lise Yazarlık Okulu 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilecek.

Sonraki Haber