Gençlik Festivali ilk günü gerçekleşi !

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Festivali, başkan Murat Hazinedar'ın katılımıyla başladı.

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği ‘Gençlik Festivali’nin ilk günü sona erdi. Bando eşliğinde fenerlerle yapılan toplu yürüyüşün ardından boğazda gerçekleştirilen su perdesi gösterisi ve havai fişek gösterileri büyük beğeni topladı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağımız 4 gün sürecek festival dün başladı… Festivalin ilk günü Beşiktaş Akaretler ’den Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlattığı ilk nokta olan Barbaros İskelesi’ne bir Bando Yürüyüşü yapıldı. 

Meşaleli yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldı. Katılımcılar ellerinde bayraklar ve meşalelerle marşlar eşliğinde Barbaros Bulvarı’ndan sahile kadar yürüdü. Başkan Hazinedar ile birlikte Beşiktaş İskelesine kadar yürüyen vatandaşlar, denize karanfillerden oluşan bir çelenk bıraktı.

Ardından deniz üzerinde gerçekleştirilen su perdesi nefes kesti. İstanbul Boğazı’nda oluşturulan su perdesine Atatürk silueti yansıtıldı. Görsel şova büyük ilgi gösteren vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti. Ardından burada kurulan standın önünde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

HAZİNEDAR: “19 MAYIS EN GÜZEL BEŞİKTAŞ’TA KUTLANACAK”

Şölende bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın adresi Beşiktaş olacak. 19 Mayıs en güzel Beşiktaş’ta kutlanacak. Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı 19 Mayıs’ta, başta gençlerimiz tüm Beşiktaşlılar çok güzel ve yoğun bir etkinlik programı hazırladık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlamalarımız 4 gün sürecek ilkleri barındırıyor” dedi.

BU FESTİVALLE BİR FARK YARATACAĞIZ

Hazinedar, “Bu festivalle Beşiktaş semtimizin 9 üniversite gençlerini bir araya getiriyoruz. Bu festivalle bir fark yaratacağız. Beşiktaşlı gençlerimizin teknolojik bilimsel projelerini etkinliklerini bugüne kadar ürettikleri ne varsa bu festivalle halkla buluşacak” diye konuştu.

Sonraki Haber