Hafta sonu için fırtına uyarısı! Planlarınızı erteleyin!

Meteoroloji'den alınan son hava durumu tahminlerine göre Türkiye genelinde hafta sonunda da yağışlar etkili olacak. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

AKOM, İstanbul’un kuzey ilçelerine şiddetli rüzgar ve sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Sarıyer, Beykoz, Çatalca, Arnavutköy, Eyüpsultan ve Şile ilçelerine şiddetli rüzgar ve yağış geliyor.

İstanbul'da önemli bir hava durumu uyarısı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin kuzey ilçelerinde yoğun yağışlarla birlikte şiddetli rüzgarların etkili olabileceğini duyurdu. Özellikle Çatalca, Arnavutköy, Eyüpsultan, Sarıyer, Beykoz ve Şile gibi kuzey ilçelerinde yaşanabilecek şiddetli yağışlar ve güçlü rüzgarlar nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi.

Hava sıcaklıklarının 7 derece civarında seyrettiği belirtilirken, gün boyunca metrekareye 15 ila 35 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor. Bu durumun yerel su baskınlarına ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca, kuzeyden esecek olan saatte 20 ila 50 kilometre arasında değişen hızlardaki rüzgarların özellikle ulaşımda ve açık alanlarda sorunlara yol açabileceği vurgulandı.

Yetkililer, İstanbulluların evlerini ve çevresini su baskınlarına karşı hazırlıklı tutmalarını, gerekirse gelişmeleri takip etmek için yerel otoritelerin uyarılarını dinlemelerini öneriyor. İstanbul'da yaşayanların, yağışlı ve rüzgarlı hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulanıyor. Bu doğrultuda, ulaşımda oluşabilecek aksamalar ve olası acil durumlar için gerekli önlemlerin alınması gerektiği hatırlatılıyor.

AKOM'un verdiği bilgilere göre, yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yavaş yavaş azalması bekleniyor. Ancak, vatandaşların özellikle kuzey bölgelerinde yaşanan yağış ve rüzgar etkisini hafife almamaları ve gerekli tedbirleri almaları önem arz ediyor.

METEOROLOJİ DE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Muğla, Artvin, Erzurum ve Iğdır çevreleri ile Antalya’nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu’nun yüksek kesimleri ile Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri

Sonraki Haber