Hizbullah’ın harddisklerini IBM çözdü

Hizbullah’ın Beykoz’daki villasından alınan 26 bilgisayar harddiski ABD’deki IBM merkezinde çözüldü..

Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun 6 yıl önce ölü olarak ele geçirildiği Beykoz'daki villada, yanmış ve kurşunlarla delik deşik halde bulunan harddiskler ABD'de çözüldü. New York'taki IBM merkezinde deşifre edilen disketlerdeki bilgiler Diyarbakır'daki mahkemeye ulaştı. 17 Ocak 2000 günü Beykoz Kavacık'daki Hizbullahın "Bilgi İşlem Merkezi" olarak kullandığı villaya operasyon yapılmış, çıkan çatışmada örgüt lideri Hüseyin Velioğlu ölü, üst düzey sorumlulardan Edip Gümüş ve Cemal Tutar sağ olarak ele geçirilmişti. Ancak örgütün tüm arşivinin bulunduğu bilgisayarlar Gümüş ve Tutar tarafından Kalaşnikof'la tarandığı için ağır hasar görmüştü.

ABD YOLCUSU 26 HARDDİSK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, Ankara'daki İstihbarat Daire Başkanlığına gönderdiği ağır hasarlı 41 harddiskten 15'i deşifre edildi. Kalaşnikof'la tarandığı için çözülemeyen 26 harddisk için de FBI'dan yardım istendi. FBI'ın yönlendirmesiyle New York'ta bulunan dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden IBM'e gönderilen harddisklerden 24'ü çözüldü ve içerikleri Türkiye'ye yollandı. İstihbarat Daire Başkanlığı da çözülen tüm gizli şifreleri CD'lere aktararak bir klasör halinde Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

HİZBULLAH ÜYELERİNİN BULUŞMA ŞİFRELERİ

9. Ayetin Meali: "Osman Hoca 05 Mayıs 1999 tarihinde 18:30 sıralarında Adana Sabancı Camiinde mihrabın sağında oturup Kuran okusun, elinde gözlüğü olsun, cebinde Zaman gazetesi gözüksün. Onu almaya gelen arkadaş, 'Hocam Bakara suresinin 9. ayetinin mealini söyler misin' desin. O da 'Onun mealini hatırlamıyorum ancak istersen 12. ayetin mealini söyleyebilirim' deyip tanışsınlar."

Zaman Gazetesi Ve Gözlük: "M.Kazım 08 Mayıs 1999 günü Ankara Maltepe camisinin şadırvanı içinde 16:30 - 18:30 saatleri arasında bir elinde Zaman gazetesi diğer elinde gözlük olduğu halde otursun, kendisini almaya gelen şahıs 'Sincan'a nasıl gidilir' diye sorduğunda da 'Kırıkkale'den gidilir' diye cevap verip tanışsınlar.''

Sabah
Abdurrahman Şimşek

Sonraki Haber