Hoşgeldin bebek uygulaması Bandırma’da başladı

Balıkesir ve ilçelerinde doğum yapan ailelere her gün düzenli olarak, 'Hoşgeldin bebek' hediye paketi gönderiliyor. İlk uygulama Bandırma’da başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ilçede üç aileyi ziyaret edip bebeklerin hediyesini...

Balıkesir ve ilçelerinde doğum yapan ailelere her gün düzenli olarak, 'Hoşgeldin bebek' hediye paketi gönderiliyor. İlk uygulama Bandırma’da başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ilçede üç aileyi ziyaret edip bebeklerin hediyesini verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulama başlattı. Yeni doğan bebekler Büyükşehir tarafından, 'Hoşgeldin bebek' hediyesi ile karşılanıyor. Projenin ilk uygulanacağı Bandırma ilçesine gelen Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, burada yeni bebekleri olan üç aileyi evlerinde ziyaret etti. İlk olarak Levent Mahallesi'nde ikamet eden Arı ailesinin evine konuk olan Başkan Uğur, Müslüme Ecrin isimli henüz 15 günlük olan kız bebeği kucağına alıp sevdi. Aileye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Uğur, "Yeni doğanlara küçük bir hediyemiz var. Bu uygulamaya Bandırma’dan başladık ve bizzat kendim gelmek istedim. İnşallah analı, babalı büyüsün, hayırlı evlat olsun. Tabi ki önce sağlıklı olsun, çünkü her her işin başı sağlık." dedi.

Belediyenin Müslüme Ecrin bebeğin adına yazılı olan özel hediye paketini açarak teslim eden Başkan Uğur, kız bebeklere pembe, erkek bebeklere mavi rengin seçili olduğu seti güle güle kullanmalarını söyledi.

Bebeğin annesi Melihşah Arı büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadığını, ayrıca çok şaşırdığını belirterek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a teşekkür etti.

Başkan Uğur, ikinci adres olarak ilçe merkezindeki Dere Mahallesi'nde ikamet eden Elgin ailesini ziyaret etti. Doğalı 25 gün olan Uzay bebeğin ailesiyle görüşen Uğur, erkek olan bebeği kucağına alıp severken aile ile de sohbet etti. Büyükşehir Belediyesinin bu uygulamasının çok memnuniyet verici olduğunu kaydeden anne Sevda Elgin, "Bebeğimiz 25 günlük. Biz daha yeni evliyiz, hatta 2 gün sonra evlilik yıldönümümüz, Uzay da bize evlilik yıl dönümü hediyesi geldi. Sizler de bizi çok mutlu ettiniz, teşekkür ederiz." dedi.

Uğur’un üçüncü ve son durağı Sunullah Mahallesi'ndeki Gümüş ailesinin evi oldu. Anne Safiye Gümüş ile görüşen Uğur, 11 Ekim tarihinde dünyaya gelen Zümra isimli kız bebeği ve evin küçük oğlu Mehmet Emir’i sevdi. Mehmet Emir'e uzaktan kumandalı oyuncak araba hediye eden Başkan Uğur, yeni doğan bebeğin özel hediyesini anneye teslim etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir genelinde ortalama 30 ile 40 arasında günlük bebek doğumu olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda yeni doğan bu bebeklerin kendi isimlerine hazırlanmış olan hediye paketlerinin her gün düzenli olarak kargo ile adrese teslim şekilde gönderildiğini bildirdi.

HOŞGELDİN BEBEK’TE NELER VAR?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, 'Hoşgeldin Bebek Projesi' kapsamında hediye ettiği pakette kız ve erkek bebekler için yelek, altlık, eldiven, altlık, ateş ölçer, tırnak makası, bornoz takımı, anne ve aile için eğitici kitapçıklar ile

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur imzalı iyi dilek ve mesajın yer aldığı bir de mektup bulunuyor. Proje tüm il genelinde düzenli olarak uygulanıyor. CİHAN

Sonraki Haber