İnternet şeyhi dolandırıcı çıktı !

Kendisni Alman profesör olarak tanıtarak kendine cemaat toplayan adam lüks içinde yaşıyor..

Kendisini müslüman olmuş batılı bilim adamı diye tanıtarak internet ve kitapları aracılığıyla etkilediği insanları dolandırdığı öne sürülen Bülent A., eşi ve örgütün üst düzey yapılanmasında yer alan yardımcıları, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

Sözde Protest İslam Doktrini Hanifi İslam öğretisi adı altında İslam'a yeni bir bakış açısı getirdiğini iddia eden Bülent A.'nın "Zig-Zag" adı verilen örgüt şemasında "Kaptan" kod adıyla liderliği üstlendiği, "Selin" kod adını kullanan eşi Balıkesir Üniversitesi MYO öğretim görevlisi Mesude A.'nın ise yardımcılığını yaptığı belirlendi. Aralarında 25 yaş fark olan çiftin F. (11) ve A. (8) adında iki kız çocukları olduğu öğrenildi.

MÜRİT DEĞİL OKUR

Olayın ortaya çıkmasının ardından "internet şeyhi" olarak nitelenen Bülent A.'nın, etrafındaki insanlardan mürit değil taraftar, okur olarak söz ettiği kaydedildi. "Binbir surat" Bülent A.'nın, kendisini bilim adamı, düşünür, yazar, gazeteci, profesör olarak tanıttığı, hatta Nobel Ödülü'ne aday gösterildiğini yazdığı ortaya çıktı. Bülent A.'nın 12 yıl önce bir gazetede "yıldız falcısı" olarak işe başladığı da iddialar arasında yer alıyor.

LÜKS YAŞAM

Hans Von Aiberg adını kullanan Bülent A.'nin hayali sağlık sorunları, burslar ve masraflar çıkararak, grup üyelerinin dini duygularını sömürüp maddi çıkar sağladıklarını öğrenildi. Mesude A.'nın, 2006'nın Şubat ve Mart aylarında Hülya Ü. ve diğer grup üyelerine, Bülent A.'nın özel bir hastanede tedavi gördüğünü söyleyerek hastaneden çıkması için 11 bin YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu bildirdiği, söz konusu grup üyelerinin de bu parayı toplayıp Mesude A.'nın Balıkesir ilindeki banka hesaplarına gönderdiği saptandı. Bülent A. çiftinin bu paralarla, kredi kartı borçlarını, taksitlerini ödediği, otomobil aldıkları kaydedildi.

Zaman zaman Hanif İslam Öğretisi'nin geliştirilmesi ve yoksul insanlar için de para isteyen A. çiftinin bu paraları lüks bir yaşam için harcadığı, yazlıklar aldığı saptandı. Grupta "Başkan" olarak anılan, "Pırıltı" kod adlı Hülya Ü.'nün para transferi konularını organize ettiği belirtildi. İstanbul'daki Hülya Ü.'nün talimatları doğrultusunda Bursa'daki mali işler sorumlusu Akın T.'nin her ay belli aralıklarla ve ihtiyaca göre Mesude A.'nın İş Bankası, Garanti Bankası, HSBC ve Yapı Kredi Bankası Balıkesir şubelerinde bulunan hesabına 24 bin 124 YTL, 12 bin dolar, 550 euro gibi değişik miktarda para aktardığı belirlendi. Para kasasının Akın T. olduğu, ancak para toplanmasına grup içindeki "jüri" tarafından karar verildiği ileri sürüldü. Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan çiftin banka hesapları da incelemeye alındı.

Sonraki Haber