Kanal İstanbul iptal mi edildi?

AK Parti iktidarının "çılgın projesi" Kanal İstanbul için hazırlanılan ihalenin adı değiştirilince akıllara "Kanal İstanbul iptal mi edildi" sorusu geldi.

CHP'li Özgür Karabat, Kanal İstanbul bölgesinde bulunan 130 bin malikin tapu beklediğini ve tapuların iktidarın projeden vazgeçtiği için dağıtılmadığını iddia etmişti. Daha sonra yenilenen 'Kanal İstanbul Geçişi' ihalesinin isminin değişmesi ve ihale adının “Halkalı Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı-Ispartakule Demiryolu İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapım İşi” dikkat çekti. Gelişmeler Kanal İstanbul projesi iptal mi edildi? sorularının artmasına neden oldu.

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen isminin aynı olduğu bir ihalenin bu yıl gizlice ve iki katı fiyatına yapılmasını köşesine taşıdı. Geçen sene “İşte Gerçek Kanal İstanbul ihalesi” diyerek duyuran Toker, söz konusu ihalenin “Kanal İstanbul Geçişi” olarak değiştirildiğini ve geçtiğimiz hafta tekrarlanan Halkalı-Ispartakule hattı ihalesinde bu ifadenin olmadığına dikkati çekti.

Toker, köşesinde “Kanal İstanbul projesi rafa mı kalktı? Halkalı-Ispartakule demiryolu inşaatı artık ‘Kanal İstanbul geçişi’ olma vasfını taşımıyor mu?” diye sordu.

Sonraki Haber